Bezoekers

Volgers

zaterdag 19 september 2020

Vaivre et Montoille

 Vandaag hebben we dan toch het gaspedaal maar eens ingetrapt.

We zijn nu bij de stad Vesoul beland en staan bij een meer. Ik denk dat wij de meren aantrekken of zij ons misschien????? Haha het bevalt in ieder geval heel goed die meren.

Bij YouTube, https://www.youtube.com/c/FritsEllenCamperReizen , hebben we het magische getal van 700 leden overschreden. Wat leuk. Iets dat begon als een geheugensteuntje voor ons zelf is uitgegroeid tot een heuse hobby. We hebben er veel plezier in en onze volgers hopelijk ook.
We zijn blij met ieder duimpje en iedereen die zich abonneert. Het is gratis dat abonneren en bevalt het niet ................. dan kun je je weer afmelden.



Onderweg stoppen we nog even bij de Intermarché want we moeten nog een paar kleinigheidjes hebben en het is zaterdag dus even inslaan voor het weekend want we weten nooit wanneer we weer een winkel tegen komen of waar we komen te staan en hoe lang. Gekke mensen zijn we toch, hé?

Lang leve de vrijheid, is ons motto. We hebben ons hele leven van alles "gemoeten" en nu "moeten" we niets meer. Heerlijk!!!

We stoppen op een parkeerplaats naast de rivier de Doubs om te lunchen.


De Doubs is een 430 km lange rivier in het oosten van Frankrijk. Zij ontspringt te Mouthe (Doubs) in het Juragebergte, nabij de Frans-Zwitserse grens, op een hoogte van 937 m, en mondt uit in de Saône bij Verdun-sur-le-Doubs (Saône-et-Loire), op een hoogte van 180 meter.

Mooi uitzicht aan de rivier, dat is zeker maar veel lawaai van voorbijrijdende auto's dus na onze lunch rijden we weer verder tussen de oranje zone's door tot dat we aan het meer "Vaivre et Montoille" komen. Er zijn nog
net 2 plaatsen vrij. Dat is boffen.

  


We zetten onze stoelen op het gras en zien dat veel windsurfers en zeilbootjes op het water zijn. Als ik goed kijk zie ik dat er surf-les is. Wat leuk. Kinderen vanaf 7 jaar mogen hier op les en het is echt leuk om ze zo bezig te zien. Twee mannen in een motorbootje varen tussen de surfers en zeilbootjes in en helpen waar ze nodig zijn en geven opdrachten.
Als ik zo zit te kijken naar de jonge surfer-tjes gaat Frits het slot van onze deur eens bekijken want het sluit niet meer zo goed. 


Na een paar zwarte woorden (ik zal ze hier maar niet herhalen) werkt het slot weer perfect en zijn alle gevallen schroefjes weer compleet. Dat heb je weer goed gedaan Fritske.

We drinken een biertje en daarna ga ik maar eens aan het eten beginnen. Ik ga sla maken met opgebakken aardappels en zo'n heerlijk Frans saucijsje. Frits wil nog graag even een stukje van de Tour zien. Komt helemaal goed ...............


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.