Bezoekers

Volgers

dinsdag 19 oktober 2021

Kasteel Hoensbroek

 Hoe leuk kan het zijn om een echt kasteel te gaan bezoeken met kinderen.


Met een kleuter van 5 en een 7 jarige gingen we op pad. Opa, oma en mama.

Een heus kasteel met een slotgracht waar eenden en ganzen in zwommen. Eerst langs de kassa om onze tickets te laten scannen en een speurtocht in ontvangst te nemen die we er meteen online bijgekocht hadden.

De kinderen kregen ieder een boekje met opdrachten en leuke verhalen die bij de vertrekken hoorde waar we langs zouden komen. Bij het opdrachten boekje hoorde ook een stempelboekje waar je als een opdracht had voltooid een stempel mocht zetten met een stempelmachine.


 


De stempelmachine werd nog spannender gevonden dan de opdrachten en het werd dan ook een hele run om die machine steeds weer te vinden en dan werd het een wedstrijd wie er het eerste bij was en het eerst mocht stempelen.



Maar heel soms werd er toch ook wel druk aan een opdracht gewerkt zoals het natekenen van een masker of het natekenen van een toilet uit de kastelentijd die er natuurlijk wel spectaculair uit zag 😄

We hebben heel wat kamers bezocht. Van de keuken tot de slaapkamers en niet te vergeten de oude torens waar vroeger een houtvuur branden.

Wenteltrappen op en dan weer naar beneden en toen kwamen we op de zolder terecht waar een heuse mand stond die onder een ballon hoort te hangen.

Als je dan vanaf een bepaald fotopunt een foto maakt dan lijkt het net of de mand door de lucht vliegt over het kasteel.

Na de inspannende speurtocht werd het tijd om buiten even te ontladen en daar was ruimte genoeg voor en terwijl opa en oma met mama op een terrasje plaatsnamen gingen de jongens aan de buitenactiviteiten deelnemen.


Er was echt van alles te doen en het duurde een hele tijd eer we de spruiten weer terug zagen. Wat een plezier!!

Onderhand werd het wel tijd om een hapje te gaan eten ergens. Natuurlijk werd er eenstemmig gekozen voor een patatje bij de Dwaze Herder in Maastricht waar ook weer een ....... tja je raad al, een speeltuin bij is. Terwijl de jongens aan het spelen waren zagen we een grote dinosaurus komen aanlopen die de kids van een verjaardagsfeestje moest vermaken. Wat had ik een medelijden met de persoon die in het pak zat. Hij werd geduwd en geslagen en soms hingen er wel 3 kinderen aan zijn lange staart. De ouders van de jarige job stonden erbij en keken er naar. Vreselijk!!!!!

's Avonds weer thuis waren we toch wel moe en toe om even de beentjes te strekken maar eerst moest oma nog voor hapjes en drankjes zorgen en toen mochten ook die beentjes omhoog.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.