Bezoekers

Volgers

zondag 6 maart 2022

Omdraaien en verder ......

Vandaag schijnt de zon weer hoog aan de hemel. Onze watervoorraad is nog voldoende om een lekkere douche te nemen en dat doen we dan ook. We willen vandaag toch naar de service want onze toilet cassettes moeten weer gewassen worden. Grijs water moet geloosd en schoon water getankt worden. En we willen nog even lpg tanken.

Het service station is bij de super-U en dat komt goed uit want ik heb ook brood nodig. Het is ongeveer 20 km rijden en dan kunnen we misschien nog langs Aigues-Mortes waar we jaren geleden geweest zijn en een mooi historisch vestingsstadje is.

We beginnen bij de super-U. Het is even zoeken waar de service is maar Lief heeft hem na even zoeken toch gevonden. Ik zelf loop de supermarkt in. De mondkapjes worden nog heel consequent hier gedragen in de supermarkten. De klanten dragen ze en ook het personeel. Het geeft toch wel een veilig gevoel. Ik voel er me wel prettig bij.

Ik kom natuurlijk niet alleen met een brood naar buiten maar ook met sapjes, spinazie, zalm, boter enz. Er ligt weer het nodige in mijn kar. De boodschappen zijn duur in Frankrijk en je moet goed uitkijken wat je uit de schappen haalt. Als ik met mijn kar weer bij de camper kom is Lief nog druk bezig met water lozen. Daarna rijden we richting Aigues-Mortes. Het is druk op de weg en als we het plaatsje naderen zien we dat nergens campers worden toegestaan. De parkeerplaatsen zijn afgeschermd met een paal boven de ingang zodat een camper er onmogelijk onderdoor kan rijden en overal staan borden dat campers niet gewenst zijn. 
Dat is net iets voor mij. "Omdraaien," roep ik al. "Ik ga hier niet uitstappen en ook nergens iets drinken of eten want we zijn hier niet gewenst!"  Er is hier één camping in de buurt en die gaat pas half mei open dus omdraaien en verder. 

We rijden naar een GPL station om te tanken. Door werkzaamheden moeten we een heel eind omrijden maar voorruit laten we nu toch maar even lpg tanken dan is die fles weer vol. Daar aangekomen is het station voor de lpg op zondag gesloten. 😠😠 Het moet toch niet gekker worden.

Dan maar weer terug naar Vauvert want het plekje waar we stonden daar is heerlijk en al helemaal met dit heerlijke weer. We stoppen ergens onderweg om een broodje te eten en zullen we dan naar Scamandre gaan stelt Lief voor. Nog even daar een heerlijke wandeling maken en vogels en bevers kijken? Oké, dat gaan we doen.
Bij Scamandre aangekomen is het hek dicht 😯. Gesloten op zondag en maandag. Oooo, ik ga gillen hoor.
We gaan lekker naar ons plekje. Nog even genieten van het zonnetje. Mijn leesboek erbij en Lief kan zijn drone ook nog even laten vliegen. 











6 opmerkingen:

  1. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Gelukkig zit het weer mee, dan wordt je humeur toch minder snel verpest door dichte winkels en afgeschermde parkeerplaatsen. Ik zie twee tevreden mensen op de foto! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan me ergens wel voorstellen dat de campers niet in het dorp en op parkeerplaatsen mogen staan. Ik vind het altijd een vreselijk gezicht, al die grote witte bakbeesten in het centrum van een pittoresk dorpje. Wij hebben zelf 12 jaar een camper gehad (T4 met hefdak)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Janne, ik kan het me ook goed voorstellen maar dan een plaats waar campers wel mogen staan. Hoeft ook niet voor niks. Ze verdienen genoeg aan de camperaars. Maar als ze ze liever niet hebben dan is dan voor ons ook geen probleem dan rijden we waar naar een plek waar we wel welkom zijn.

      Verwijderen
  3. Gelukkig hebben jullie geen haast, maar het is wel jammer dat het allemaal tegenzat.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.