Bezoekers

Volgers

dinsdag 22 maart 2022

Twee katten en een hond.

Vanmorgen weer een piepklein stukje opgeschoven naar het noorden. Eerst naar de service. De boel lozen en weer vullen met schoon water. Daarna naar langs de Aldi om boodschappen in te slaan. Dat is allemaal nodig hoor want Lief heeft een mooi plekje aan het water gevonden. Er is daar verder niets aanwezig dus vandaar dat we de voorraden aanvullen. 
Lekkere ijsjes gekocht en dat mag niet!!!!!!! Maar ik doe het lekker toch en ik moet zeggen dat ze heerlijk zijn want ik moest er wel eentje proeven vanmiddag.


En als we dan net de stoeltjes buiten willen zetten komt er een grote boot langs. Wat leuk. Vandaag gaan we bootjes kijken.
We maken nog een wandelingetje door het plaatsje maar er is niet zo veel aan.


In de bloemenwinkel wordt ook breigaren verkocht 😃


Deze plekken kom je overal tegen in Frankrijk. Ik geloof wel in iedere plaats en wat mij opvalt is dat het er altijd keurig verzorgt uitziet. Hier liggen er zelfs verse bloemen.


De deur van de kerk staat open dus even kijken en wat attent om een vaas met gele forsythia bij de ingang te zetten. Dat ziet er meteen zo vriendelijk uit.

Dan komen we terug op de camperplaats en zien we dat we nieuwe buren hebben en nog wel Nederlanders. De buurman begint meteen een praatje. Ze zijn weer op weg naar Nederland na een half jaar in zuid Spanje te hebben overwinterd. De laatste 3 weken viel er niets dan regen en dus zijn ze nu maar op weg naar huis.

De buurvrouw staat al die tijd bij het water met een lang touw in haar hand. Aan het eind van het touw zit een poes. Ze speelt in het water zegt de buurvrouw en terwijl ze aan het vertellen is over en tegen de poes roept ze haar man. "Let op, Kruimeltje ontsnapt!" Oei nog een rode poes. Zij heeft zich ontdaan van haar lange touw en rent de vrijheid tegemoet.

Buurvrouw wordt boos op buurman. Hij krijgt er flink van langs want het schijnt dat Kruimeltje zich niet makkelijk laat vangen. Kruimeltje loopt richting de weg en Lief probeert haar weer terug te sturen richting camper. 
Buurvrouw is nog boos en gaat in de camper zitten. We zien haar niet meer. En dan komt er nog een zwart beestje aanrennen. "Ach", zegt Lief, "nog een kat." "Nee Lief dat is geen kat maar een hondje."
"Nou" zegt Lief, "ik vind het net een kat."
Buurman heeft een blikje kattenvoer te voorschijn gehaald want Kruimeltje is op dieet en is gek op eten, vertelt hij. Ze heeft ook een hangbuikje maar laat zich niet lokken. 

Buurman roept naar zijn vrouw die nog in de camper is. " Ze rijden die kat nog kapot." Hij gaat ook naar binnen en Lief en ik zijn nog de enigste die Kruimeltje proberen te vangen. Onbegonnen werk.
Het moet toch niet gekker worden. Dus zeg ik zeg tegen Lief dat we lekker op onze stoelen gaan zitten. Ik ga een kopje koffie maken en buurman en buurvrouw moeten hun Kruimeltje maar vangen.

Later op de middag zien we dat de kat eindelijk gevangen is.
De katten krijgen een tuigje aan en buurman en buurvrouw nemen ieder een kat aan een lang touw en gaan wandelen. Saartje, het zwarte hondje mag los lopen. Als buurman weer een praatje bij ons komt maken zien we hem in ene keer steeds verder bij ons vandaan gaan. "Ik moet gaan," zegt hij, "Kruimeltje wil de andere kant op, sorry."

Wat een gedoe met katten in een camper. Vinden die diertjes dat nu leuk. Ik kan het me niet voorstellen.

Later zitten buurman en buurvrouw met al hun diertjes binnen in de camper en is buiten de rust weer gekeerd.

Wij hebben nog even buiten gezeten en rustig bootjes gekeken.





6 opmerkingen:

  1. Onderweg kom je heel veel verschillende mensen tegen en zo heb je weer iets leuks om over te schrijven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat maakt het reizen net zo leuk. Al die verschillende soorten en rassen, hahaha.

      Verwijderen
  2. Na het lezen van je, op zich erg komische belevenissen met je tijdelijke buren, was ik er voor mezelf niet uit waarmee ik het meeste medelijden hebben moest. Het echtpaar? de man? de vrouw? of toch met de 3 huisdieren? En ben ook bang dat ik er niet echt uit zal komen. Gelukkig hoef ik me daarover geen zorgen maken, want de kans dat ik ze ooit (bewust) tegenkom lijkt me niet zo daverend groot. Maar je zult toch maar een lange tijd zo op mekaars lip zitten, want hoe je het wendt of keert, zelfs een grote camper heeft nog maar een kleine oppervlakte en als je uitsluitend op elkaar aangewezen bent en een van beide is nogal overheersend, dan lijkt het me een kant-en-klaarrecept voor wrijving en verder ongenoegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, ik denk dat alleen de vrouw het naar de zin had. Ze sprak met de katten of het mensen waren als ze aan het touw zaten. Of ze ook luisterde naar het vrouwtje???? Geen idee. Ik kon het niet aan hun gezichtsuitdrukkingen zien terwijl het vrouwtje maar door babbelde. De man ........ hmmm ik dacht dat de slavernij verboden was ........

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.