Bezoekers

Volgers

donderdag 9 juli 2020

Nog altijd pauze

Onze pauze zal nog even voortduren hoe vervelend we dat ook vinden. Door reacties van huisarts, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers kregen we het idee dat het allemaal spoed zou zijn en ook dat we er steeds rekening mee moesten houden dat Frits in het ziekenhuis zou moeten blijven. Gisteren bij de echo werd hij bijna à la minuut opgenomen. Vanmorgen togen wij dus met weekend koffertje richting ziekenhuis voor een ECG. 

Het werd weer een lange "wachttijd" zit en wat duurt wachten lang en al helemaal als andere patiënten die nog na jou de wachtruimte inkomen voor jou worden binnen geroepen. Uiteindelijk zit je weer helemaal alleen in de wachtruimte en dan wordt de naam van Frits eindelijk afgeroepen.


Frits heeft een echte Boezem-flutter zonder fibrilleren er tussen door, volgens de cardioloog. Het schijnt aan de rechterkant te zitten.
Het behandelplan wat ons wordt aangeraden is om via een katheterisatie een ablatie te doen. Er zullen dan 6 puntjes gemaakt worden door middel van verbranding die dan samen één litteken gaan vormen. Dat litteken moet ervoor zorgen dat het op hol slaan van het hart stopt. 

En wanneer gaat dat dan gebeuren? Vandaag?

Nee hoor, volgende week of de week daarna. De cardioloog gaat bellen maar volgens de planning wordt het nog 1 week later maar dat vindt de dokter wel erg lang. Het moet eerder want Frits zijn hart heeft er last van. Het begint lui te worden. Het moet ook zoveel overuren draaien.

Dan nog maar een pilletje erbij doen om de vaten te verwijden en vooral niet stoppen met de bloedverdunners ook niet als hij geholpen gaat worden, krijgt hij als goede raad mee.

We gaan de deur weer uit met receptje en gemengde gevoelens. 
Spoed. Wat betekent Spoed ook al weer.............

We vinden het onderhand wel tijd worden voor een kopje koffie. 
Daar zijn we wel aan toe.






Het begon allemaal eind mei. We zijn nu 6 weken verder en hebben er zeker nog 2 of 3 te gaan.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.