Bezoekers

Volgers

dinsdag 26 oktober 2021

Lezen

 

Vanaf de tijd dat ik heb leren lezen had ik er een hobby bij. Boekjes lezen vond ik heerlijk en ik kon ze niet vaak genoeg herlezen. Later kreeg ik als kind een abonnement op onze plaatselijke bibliotheek en wat was dat een feest. Boeken van "Pinkeltje" en later de avonturen boeken van "de vijf" , een stel jongeren die allerlei avonturen mee maakten.

Vanaf die tijd ging ik nog meer lezen. Nu lees ik geen 2 boeken in 1 week maar ik lees wel regelmatig. Dat is altijd zo geweest.

De bibliotheek heeft altijd wel een rol in mijn lees verleden gespeeld. Heerlijk vond ik het om tussen al die rekken, boeken uit te zoeken. Ging ik winkelen dan behoorden de boekenwinkels zeker tot een van mijn favorieten. Ik kon er uren blijven rondhangen, heerlijk.

Boeken kopen was weer een ander verhaal. Ik vond en vind ze nog altijd behoorlijk prijzig. Vooral een roman die je meestal maar 1 keer leest vind ik dan veel te duur. Er werden dan ook meestal maar weinig romans gekocht. 

Totdat mijn lief een keertje mij aanraadde om een e-reader te kopen. "Je bent met zoveel dingen digitaal bezig" zei hij. "Koop er nu eens een. Probeer het!" Maar ach, ik vond een boek dat moest je voelen in je handen en het papier ruiken. Het heeft even geduurd toen ik toch op zoek ging naar een e-reader. Mijn eerste reader was een grote flop. Ik kocht een Samsung bij de Selexis boekenwinkel. Dacht dat ik dan ook goede service kreeg mocht ik ergens mee vastlopen. Hij was duur en na 1 week deed hij niets meer. Een heel gedoe in de boekenwinkel om hem om te ruilen of te laten repareren. Later werd hij dan toch opgestuurd en kreeg ik een vette rekening die bijna zoveel was als de hele e-reader had gekost. Ik ben hier zo boos over geworden en heb uiteindelijk mijn geld terug gekregen. Ik ben nooit meer een boek gaan kopen in die winkel.

Er ging weer een tijdje overheen toen ik weer besloot er een te kopen. Het merk weet ik niet meer maar hij was een stuk goedkoper dan de Samsung en de service in de winkel van Dixons was een heel stuk beter. Ik heb er jaren plezier van gehad totdat zijn batterij het begaf.

Twee jaar geleden besloot ik de Kobo Libra H 20 te kopen. Ik ging met pensioen en koos voor de Kobo als afscheids cadeau met een handige hoes die als je hem dichtklapt automatisch de reader in de slaapstand zet. De Libra is ook waterdicht en dat vond ik wel handig omdat wij vaak op pad zijn met onze camper en ik zo heerlijk aan het zwembad of op het strand kan lezen.

Als we weer vertrekken voor een paar maanden dan heb ik mijn hele boekenkast bij me 😄 en kan ik boeken kiezen die ik wil lezen zonder dat we extra veel gewicht bij ons hebben. En de boeken zijn stukken voordeliger. Ideaal toch.

Zit ik in een wachtkamer te wachten dan zorg ik altijd dat mijn reader in mijn handtas zit. Heerlijk. Ik zou niet meer anders willen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.