Bezoekers

Volgers

woensdag 17 november 2021

G1, G2 of G3 of .......

 G1, G2 of G3 of misschien weer een strengere totale lockdown?

De ene discussie volgt de andere op. Het lijkt wel of er niets anders meer gebeurt in de wereld. We kunnen er volgens mij nog dagen over praten maar of dat iets oplost?

Als ze het in Den Haag al niet eens kunnen worden hoe moet dat dan met de hele bevolking?
Ik weet het niet maar door al die meningen hebben we ook nog altijd geen regering. Niemand kan het meer eens worden met elkaar lijkt het wel.

Alles heeft zijn voor en tegens wat de maatregelen voor de corona betreft maar mij lijkt het beter om eens even goed de boel te sluiten want zolang er niet goed gehandhaafd wordt is het allemaal een onbegonnen zaak en doen een boel mensen precies wat ze zelf willen. Zo blijven we bezig. Mensen zijn corona-moe. Zodra er een regel bekent wordt gemaakt krijg je al meteen commentaren dat ze zich er niet aan zullen houden. 
Nu is dat vooral in Nederland zo. We staan erom bekend in onze buurlanden. Moeten we daar trots op zijn?

Den Haag zou eens duidelijker en eerlijker moeten zijn. Zeggen waar het op staat en wat de regels zijn en waarvoor en dan, een heel belangrijk punt, die regels handhaven. Je kunt geen adviezen blijven geven. Dat werkt bij velen niet.

Dansen met Janssen, werd een grote flop net als, zeg mondkapje waar ga je hene, naar het vuil, naar het vuil. Genoeg gevaccineerden zou de vrijheid brengen wat niet helemaal klopt want we blijven besmet raken. Gevaccineerden worden niet zo erg ziek dat ze aan de zuurstof moeten maar ze kunnen het wel krijgen en dat waren de meesten een beetje uit het oog verloren.


In België maken ze er korte metten mee wat de gevaccineerden in de zorg betreft. Of dit een goed plan is weet ik niet maar ze zijn in ieder geval duidelijk. Oostenrijk heeft ook duidelijke regels. Portugal doet het ook goed. Wij waren er zelf afgelopen zomer en maakten mee hoe het daar toeging net als in Spanje en Frankrijk. Dan kom je weer terug in Nederland en waren we weer verbaasd net als 2 jaar geleden hoe het hier toeging. Is hier geen corona meer? Iedereen leefde weer zijn leven net als voor de corona.

Zelf zijn we volledig gevaccineerd en als de booster prik komt dan gaan we daar ook weer voor. Verder blijven we maar weer grotendeels op ons zelf. Geen feestjes voor ons voorlopig.

1 opmerking:

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.