Bezoekers

Volgers

zaterdag 27 november 2021

Het Voedingscentrum en ik.

Mijn eerste week met het voedingscentrum zit erop en ik moet zeggen dat ik weer van alles heb bijgeleerd ondanks mijn dieet verleden. Als eerste heb ik een account aangemaakt en ben begonnen met het dagelijks invullen van mijn eetmeter en 1 keer in de week mijn gewicht.

Ik mag alles eten en kan meteen zien hoe ik de "ongezonde" product kan veranderen in een "gezonder".  Zelf eet ik graag 's morgens een half sneetje brood met hagelslag. Nu behoort hagelslag niet meteen tot de "gezonde" producten en dan kan ik meteen in een lijstje zien wat ik bijvoorbeeld ook in de plaats van hagelslag zou kunnen nemen.

Wij bakken altijd zelf brood en dan zijn de sneeën iets groter dan bij een kant en klaar gekocht. Bij mijn ene snee brood zie ik dat ik nu 50 gram brood heb gehad en dat er wordt aanbevolen om 105 tot 140 gram per dag te eten. Zou ik vanmiddag weer 1 snee brood nemen dan eet ik ietsje te weinig. Dus een dikkere snee zou beter zijn.
Zo kun je per dag zien of je ook goed bezig bent.

Ik wil geen echt "dieet" volgen maar mijn manier van eten veranderen.

Na 1 week alles genoteerd te hebben, op de calorieën gelet en zelfs ietsje meer gegeten te hebben, ben ik 1 kg kwijt geraakt. Niet spectaculair maar 1 kilo is een kilo.

Deze manier van eten bevalt me wel vooral ook omdat ik overal gewoon kan meedoen en niet hoef te zeggen; "nee ik niet want ik ben op dieet" Dat heb ik al te vaak gedaan in mijn leven.

1 opmerking:

  1. Ik vind 1 kilo in 1 week wel veel hoor. Ik eet zelf geen suiker of vlees en eet heel graag groente. Nooit dieet gevolgd en zou graag 4 a 5 kilo kwijt willen maar schijnbaar niet gediciplineerd genoeg. Wel mijn 3 kilo extra van coranatijd eraf gekrgen en daar al heel blij mee. Lieve groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.