Bezoekers

Volgers

zondag 30 januari 2022

De lamp van mams.

Allereerst nogmaals bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Dat doet een mens goed ❤ Wij gaan er voor de volle 100% voor. We worden steeds strijdlustiger 😉 😅

Afgelopen vrijdag ging ik mams bezoeken. Toen ik binnen kwam merkte ik al meteen dat het een "foute" middag werd. Mams had, zoals ik het meestal noem, een "wilde" dag.
Ik was nog niet goed en wel binnen toen de opdrachten me al om de oren vlogen wat ik allemaal moest doen maar het ergste was wel de lamp die het niet meer deed en waardoor ze totaal onthand was. Ik hoorde het verhaal aan en ik moet zeggen dat een wereld-ramp niet erger zou overkomen op mij.
Iedereen die bij mams was geweest de afgelopen dagen (de thuiszorg)  vond het werkelijk vreselijk dat mijn mams van 93 jaar zo erbij moest zitten. De verhalen werden sterker en sterker, zelfs zo sterk dat ik er aardig aan begon te twijfelen of mams soms een of andere griezelfilm had gezien. Haar fantasie nam de vrije loop.

Nu zat ikzelf ook niet zo lekker in mijn vel na de uitslag van de cardioloog de dag ervoor. Ik kon het niet zo goed hebben en op een gegeven moment schoot ikzelf even uit mijn rol. Gelukkig had ik me zelf weer snel in de hand en heb maar nergens meer op gereageerd.
De kapotte lamp heb ik verwisselt met een van de andere lampen die allemaal wel goed branden. Ik heb de vervangende lamp weer aangesloten op haar afstandsbediening zodat mams weer scherp licht heeft bij haar relaxstoel. De kapotte lamp heb ik mee naar huis genomen en Lief heeft voor mij zo'n lamp opgezocht op het internet en vandaag heb ik het lampje bestelt.

De andere karweitjes waren vlug aan kant en we konden aan de koffie beginnen met een heerlijke appelbol die bij mams allerlei herinneringen opriep. "Weet je nog" zei ze "dat we vroeger bij de V&D altijd een warme appelbol gingen eten." Ja dat weet ik nog heel goed. Ik was een jaar of 16 en 1 keer in de week gingen we met ons tweetjes de stad in en voordat we dan naar huis gingen dan gingen we een warme appelbol eten bij V&D.

Mams was de wilde haren weer kwijt. Gelukkig.



13 opmerkingen:

  1. Omdat ze zich zo veilig bij je voelt kan ze al haar frustratie op jou afreageren. Ik bewonder jouw geduld. Jullie hebben ook je eigen lastigere dingen nu. Mijn oude moeder is soms heel vervelend tegen mij, maar nooit tegen vreemden. Ik probeer het ook van mij af te laten glijden. Als je zo oud bent heb je ook maar weinig vooruitzichten meer. Ik begrijp dat wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @precies!! Zo gaat dat ook bij mij. Ik ben meestal de klos ;) Bedankt voor je reactie.

      Verwijderen
    2. Het ging bij mij precies zo met mijn moeder. Tegen anderen heel lief en tegen mij chagrijnig en veeleisend. De verzorgenden in het verzorgingshuis vonden haar zo lief en zo aardig! Ik hoop dat ik later niet zo word!

      Verwijderen
  2. hier hetzelfde ;) , mijn vader vindt alles normaal wat wij doen en hij zegt tegen iedereen dat hij de was , strijk allemaal zelf doet en ook zelf kookt mmm opwarm wat hij van mij heeft gekregen ;). tegen mijn zus durft hij niets te zeggen . en ik .... ach .... ik denk maar zo hij heeft genoeg voor ons gedaan .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zo'n herinnering, ik moet meteen denken aan de appelbollen die we thuis zelf bakten. Met plakjes bladerdeeg van Dr O., ik denk dat dat een van mijn eerste zelfgebakken lekkernijen was. Of appelflappen. Maar ik zie de bollen van V&D ook nog voor me, op zo'n rond bakje van zilverpapier als ik het goed heb. Ach, mams lekker laten razen, je weet gelukkig waarom ze het doet en dat ze het niet zo meent. XX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ jaaaaa de appelbollen op een zilverpapiertje. Ik had er nu van de Jumbo en ook die lagen op op zo'n zilverpapiertje. De herinnering was dus helemaal comppleet.

      Verwijderen
    2. Appelbollen bij de V&D. Die had je hier in Groningen ook, in de kelder. Een beetje kaneel en amandelspijs op de plek van het klokhuis. Ik at ze rond 1975 nogal een samen met mijn eerste man! Inderdaad in een bakje zilverpapier gebakken/gepresenteerd.

      Verwijderen
  4. Dat zijn soms van die dingen die samenkomen, misschien voelt ze toch jouw onrust over je lief ook wel aan.
    Gelukkig zij deze dingen in feite makkelijk op te lossen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik prijs me, ook achteraf nog, gelukkig met ouders, waarvoor ik jarenlang de mantelzorger ben geweest, die in al die jaren nooit onredelijk of boos zijn geweest. Mijn vader werd 84, mijn moeder 91 en beiden tot het laatst volkomen helder van geest.
    Sterkte met je moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe ik mijn man terugkreeg..........DE BESTE MANIER OM TE Winnen en je ex-echtgenoot te krijgen MET DE HULP VAN DR OGUGU KRACHTIGE EN DRINGENDE LIEFDESPELL MET 100% GARANTIE Mijn man heeft me de afgelopen maanden in de steek gelaten nu, en weiger terug te komen omdat hij werd vastgehouden door een vrouw die hij net ontmoette, daarvoor heb ik geleden en het was een worsteling, maar ik besluit alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat mijn man en ik kwam weer bij elkaar zoals vroeger, toen ging ik daar online. Ik zag zoveel goede gesprekken over deze spreukgebruiker wiens e-mail solutiontempledrogugu@gmail.com is, dus ik moest contact met hem opnemen en mijn probleem aan hem uitleggen en in slechts 48 uur als hij heeft beloofd, mijn man kwam thuis en zijn gedrag was terug naar de man met wie ik getrouwd was. Ik kan de spreukgieter niet genoeg bedanken voor wat hij voor mij heeft gedaan, ik ben zo dankbaar en ik zal nooit stoppen om zijn naam op internet te publiceren voor het goede werk dat hij voor mij heeft gedaan, nogmaals, zijn e-mail hem direct.. solutiontempledrogugu@ gmail.com of bel/WhatsApp:+2347011196745http://www.facebook.com/Dr.ogugu4/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.