Bezoekers

Volgers

maandag 31 januari 2022

Leuk weekend.

Afgelopen weekend was heel afwisselend en heel gezellig.

Het begon met zaterdag. We kregen gezellige eters op visite en wat ook heel belangrijk was ...... er was me niets in de soep gelopen, figuurlijk dan want de soep was heerlijk.
Ik had wel een beetje gefoeteld. Niet verder vertellen hoor.
Een van mijn bezoekers mevrouw A. woont al meer dan 50 jaar in Duitsland. Haar roots liggen in Maastricht. Ooit trouwde ze met een lieve Duitser en ging in Duitsland wonen en is er nooit meer weggegaan. Nu vertelde ze me ooit dat als je in Duitsland eters krijgt je alle gerechten het liefst zelf moet klaar maken want dat geeft aan dat de gastvrouw het zeker de moeite waard vindt om al die tijd te investeren in het klaar maken van de maaltijd voor haar gasten en zich er niet met een jantje van leiden van af te maken.
Nu heb ik al eens geschreven dat ik niet een echte keukenprinses ben dus alles zelf gaan 
maken .............. dat wil ik mezelf en ook een ander niet aandoen. Bij mij wordt het dan meer een "beetje van de poelier en een beetje van mezelf" en zo tover ik dan een lekkere maaltijd op tafel.
De complimentjes vlogen me om de oren zo heerlijk vonden ze mijn kip Pilaf. Hij smaakte dan ook uitstekend. Ik nam de complimentjes maar voor lief en liet dat "beetje van de poelier" maar achterwege 😁 Vond ik toch wel zo verstandig en ik had gelukkige gasten en ze waren het zeker waard.

Het was allemaal heerlijk en we hebben een heerlijke zaterdag gehad. 😀

Zondagmiddag ging ik mijn verdrietige meisje bezoeken. Ik schrok toen ze deur open deed. Andere keren als ik bij haar kom dan ziet ze er witjes uit maar deze keer was het "witjes" gepasseerd en zag ze er compleet groen uit. Ze voelde zich dan ook niet goed. 
Zo zie ik haar steeds verder weg zakken. Het gaat echt niet goed met haar. Toen ik na een paar uurtjes met haar gepraat te hebben over van alles en wat, weer huiswaarts ging was de groene kleur weer verwisselt voor het "witjes". Wat erg toch om iemand zo te zien af takelen en wat kun je je dan machteloos voelen.

Zondagavond gingen we weer naar een heel gezellig stel bij ons in het appartementencomplex waar we weer een hele leuke avond hebben gehad. Voor Lief hadden ze speciaal druivensap gehaald zodat ook zijn glas rood gekleurd was net als de onze met een wijntje erin.
Moe en voldaan kwamen we weer thuis en konden zo ons bed in rollen.

Vandaag maar weer eens goed op ons eten letten en gaan minderen want zo'n gezellig weekend is dat hoognodig. Het was allemaal heel lekker en gezellig maar nu is het weer afgelopen voor een tijdje. Nou ja, een tijdje ................. 😉 vanmiddag hebben we onze wijn middag maar daarna is het ook echt afgelopen.


6 opmerkingen:

  1. Moeijlik dat je je zo machteloos voelt bij de verdrietige meisje. Er kan natuurlijk wel hulp ingeschakeld worden maar ze zal ook zelf na een tijdje wel moeten willen geholpen worden. En zo te lezen is ze nog niet op dat punt.

    Ik las vorige week over een alcoholvrije martini, ga ik zelf ook nog achteraan want zelf wil ik ook niet altijd alcohol. Maar vind mijn halve glaasje berenburg in de avond zo lekker en heb op het moment geen gezondsheidsreden om dat niet meer tie doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Lot, lekker je glaasje nemen want het kan zo smaken. Het verdrietige meisje is onder behandeling van een psycholoog en een psychiater. Ze moet het punt komen dat ze echt WIL denk ik. Nu wil ze wel maar doet het niet.

      Verwijderen
  2. Ik ben blij dat jullie het gezellig hebben/maken! Ha ha... dat beetje van de poelier moet je ook gewoon achterwege laten. Niets mis mee hoor, als het maar lekker is niet waar?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is in iedere cultuur, behalve de Nederlandse de bedoeling dat je zelf kookt. Ik was altijd bang als jong meisje dat ik aan een Fransman zou blijven hangen want die moeten 2 keer per dag warm eten haha. Ik heb 2 Duitse vriendinnen hier en als ze jarig zijn bakken ze en maken ze echt alles zelf. Net als voor de Kerst altijd maar van alles gebakken moet worden. Nee geef mij maar de NL cultuur maar. Veel makkelijker. Wat erg voor je van je vriendin/schoonzus. Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Pourquoi pas, wat zijn wij dan een boffers dat we het gewoon eten kunnen halen zonder schuldgevoel. Hahaha klopt een Fransman is zeker heel verwend wat eten betreft. Trouwens de Franse taal vind ik ook moeilijk. Ik spreek het hakkelend en krijg dan hele verhalen terug waar ik geen touw meer aan vast kan knopen. Lache .......

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.