Bezoekers

Volgers

donderdag 10 maart 2022

Brandstof, waar moet dat heen.

Gisterenavond besloten we om toch maar te verhuizen en niet te wachten op de marktkraampjes die de komende nacht vanaf 5 uur opgezet zouden worden. Het leek ons eigenlijk toch maar niks toen we de ene camper na de ander zagen verdwijnen en wij uiteindelijk nog helemaal alleen op de parkeerplaats stonden.
We hoefden eigenlijk maar 900 meter verder te rijden om op de CP te komen, ontdekte Lief. De gemeente heeft een slagboom geplaatst op een plek voor een camping die gesloten is. Voor €11 mag je er slapen en water tanken. Dat kwam goed uit want we wilden nog douchen en dan hadden we weer water nodig om te tanken.
De campers stonden er allemaal dicht naast elkaar maar ach voor 1 nachtje. Onze schotel had in ieder geval ontvangst, we hadden water en stroom en geen last van marktkraampjes 😄.

Vanmorgen zijn we na al onze bezigheden weer fris en monter vertrokken. Als we het weer bericht volgen via onze weer-app dan moeten we eigenlijk noordelijker zijn en daar is Lief het volmondig mee eens vooral met de tegenwoordige brandstofprijzen. Het brengt ons toch weer 100 km dichter bij huis. We betalen nu een stuk meer voor een tank diesel dan toen we vertrokken.  Als onze wijzer van de tank bij de helft komt gaan we op zoek naar een pomp en houden de prijzen in de gaten want die verschillen nogal. Eerder waren de prijzen ongeveer gelijk bij de pompen van de supermarkten maar dat is nu verleden tijd. Iedere dag zien we de prijzen ook weer stijgen.
We zien prijzen van €2,33 en ook van €2,18. Het is dus op letten.
Kom je bij de pomp langs de weg dan betaal je al zeker rond de €2,30 en meer. Op de tolwegen komen wij nooit. Daar zullen de prijzen wel helemaal hoog zijn.

Wij zijn weer een stukje meer naar het betere weer gereden en iets dichter bij huis. We staan weer in een allerliefst plaatsje, Saint-Restitut.
De plaats bevindt zich in het departement de Drôme.

De geschiedenis van dit hooggelegen dorp staat in het teken van de steenhouwers. Het dankt zijn naam aan de blinde bisschop van de Tricastins die weer ziende werd. We genieten er van om dit fascinerende dorp te bewonderen. De straatjes bestaan uit kasseien dus opletten met lopen.
 

Een foto van de Provencaalse romaanse kerk. Deze stamt uit de 12de eeuw. Jammer dat hij gesloten was anders hadden we er zeker een kijkje gaan nemen.

Nog een paar plaatjes uit het dorp.






2 opmerkingen:

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.