Bezoekers

Volgers

maandag 9 mei 2022

Anatomy of a Scandal

Anatomy of a Scandal is een prachtige mini serie op Netflix. 


Hij past helemaal in deze tijd van al de MeToo verhalen . De miniserie is pas uit van eind april en bestaat uit 6 delen.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Vaughan. We volgen een machtige Britse politicus James Whitehouse en zijn voorbeeldige gezin.
Wanneer hij wordt aangeklaagd wegens een verkrachting van zijn medewerkster Olivia, staat hun hele leven op z'n kop. Sophie, zijn vrouw, blijft geloven in de onschuld van haar man.

Aanklager Kate Woodcroft haalt alles uit de kast om James veroordeeld te zien worden. Na een twist gaat de beerput nog verder open.

Echt een serie om in één adem uit te kijken ................

7 opmerkingen:

  1. Na twee afleveringen hield ik het voor gezien. Ook omdat ik een tijdje geleden een boek las met hetzelfde thema. Andere schrijver trouwens. Hooggeplaatste regeringslieden die ingehaald worden door hun verleden. Sex - en andere schandalen uit hun gezamelijke Oxford jaren. Dat thema wordt kennelijk vaker gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een zeer wilde tijd in de Oxford jaren. Ongelooflijk.

      Verwijderen
  2. Ik heb 1 aflevering gekeken, toen had ik het ook wel gezien met deze serie. Ik houd van meer actie in mijn films/series. Zo zie je maar hoe verschillend mensen zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig hebben we allemaal een andere smaak anders werd het wel een erg saaie boel, toch?

      Verwijderen
    2. Klopt Ellen. Gelukkig maar :) Het is ook geen kritiek of zo, maar ik heb de serie toevallig gekeken (of in ieder geval de 1e aflevering), vandaar mijn reactie. Heb ook niet echt een doorsnee smaak in boeken, series en films vrees ik

      Verwijderen
  3. Ik las in The Guardian (niet de minste van de Britse kranten) een vernietigende recensie. Ik las ook dat deze serie de best bekeken serie op dat moment op Netflix was. Ik was nieuwgierig en ben gaan kijken. Ik vond het een erg goede serie en hoop dat er een tweede seizoen komt.... met het slot van dit seizoen zou dat makkelijk kunnen, er zijn nog heel veel losse eindjes. De acteurs zijn ook stuk voor stuk erg goed vind ik. En ja, smaken verschillen, dat is duidelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze kunnen zeker nog alle kanten op. Ik hoop ook op een tweede seizoen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.