Bezoekers

Volgers

maandag 2 mei 2022

Een dag uit het leven van een pensionada

Vanmorgen eerst ontbeten. Lekker op ons gemak want dat kan als je bent gepensioneerd. Lief had een roer eitje voor ons gemaakt. Kopje thee erbij en meestal kijken we dan met scheef oog naar  Goede morgen Nederland totdat het sporten begint met Olga Commandeur.

Na de thee is het meestal tijd voor een kopje koffie maar vandaag had ik er geen tijd voor.

Ik moest een paar boodschapjes doen want we hadden geen broodbeleg meer en vanavond komt de Picnic pas rond zeven uur met de boodschappen voor de komende week. Het winkelcentrum ligt op 5 minuten loopafstand dus geen probleem. Ik wilde ook nog even langs de Action om zo'n handige bak te halen die prima in mijn keukenlade past in de camper. Toevallig zag ik ook nog leuke bollen breigaren die ik niet kon laten liggen om er een omslagdoek van te breien.


Na het bezoek aan het winkelcentrum liep ik meteen door naar mams met ............... iets lekkers voor bij de koffie. Mams is erg verkouden geweest en heeft nog weinig eetlust maar de kersen vlaai die ik bij me had smaakte haar voortreffelijk samen met een kopje koffie. We hebben even heerlijk zitten babbelen totdat mijn plicht me weer riep en ik weer huiswaarts moest.

Thuis gekomen zat Lief diep gebogen over de nieuwe Ring bel die vandaag bezorgt was. Ik ben er wel achter dat je die maar niet zo even installeert, fffffffff wat een karwei.
Het wachtwoord moest wel een keer 6 weer opnieuw ingevuld worden. Het is natuurlijk een super veilig systeem dus na een paar vragen kwam de vraag weer "vul uw wachtwoord in" en daarna kwam een paar keer de melding "vul uw code in van uw telefoon"  
Lief heeft dan een engelen geduld. Als het aan mij had gelegen had ik die bel al lang weer terug gestuurd maar uiteindelijk lukte het.
We kunnen nu alle twee op onze telefoon zien als er iemand bij de deur staat maar ................ eerst moet hij uren opladen.
Terwijl onze bel aan het opladen was werden we tegen twee uur verwacht bij onze buurtjes beneden op het grasveld bij de jeu de boules baan om een potje te spelen. Deze keer gingen de dames tegen de heren spelen en jippie de dames wonnen met 3-2.

Om van de schrik te bekomen gaan we na onze inspanning altijd een wijntje drinken. Om de beurt neemt er iemand wijn mee.

Onderhand was het vijf uur geweest. Tijd om te gaan koken.
Zelf had ik pizza gehaald en die hoefde alleen nog maar de oven in. 
Veel tijd om te koken had ik niet want de Picnic zou tussen half zeven en zeven uur voor de deur staan.
Nu stuurt Picnic altijd een berichtje als ze er aan komen en hadden we het autootje zien stoppen beneden bij de voordeur. Maar de bel ging niet. Wat gek. De jongeman stond ook niet meer op straat want dat kon ik zien van bovenaf.

Nu was onze Picnic bezorger waarschijnlijk met iemand mee door de hoofddeur gelopen en boven gekomen had de beste jongeman op de Ring bel gedrukt waar nog geen accu in zat.
Goed dat we gingen kijken en hem zagen staan.

Boodschappen weer opgeruimd en nu doen we niets meer alleen nog een kopje koffie drinken.

Maar goed dat we gepensioneerd zijn want om te werken zouden we geen tijd meer hebben. 😂😂

8 opmerkingen:

  1. Gezellig dagje zo te horen! Wanneer ik een lange vakantie heb dan vraag ik me ook altijd af hoe het me lukt om op normale dagen te werken, met pensioen zou ik ook geen probleem hebben denk, ik verveel me nooit! He lekker... kersenvlaai. Ik heb een oom in Weert wonen en als ik daar ben is mijn favoriete vlaai pruimenvlaa (die hele donkere) en rijstevlaai!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is mooi Mevrouw Niekje dat je je ook niet hoeft te vervelen. Als je met pensioen bent kun je ook in een rustiger tempo alles doen. Je bent dan meer relaxt. Je moet niets meer maar mag alles. Proemevlaaij, dat is ook heerlijk fris. Rijstevlaai vind ik zelf niet zo lekker maar Lief is er ook gek op en dan met slagroom erop en chocolade vlokken en heel soms heb je er ook nog kersen op.

      Verwijderen
    2. Ja ja, maak me maar lekker met die slagroom, vlokken én kersen!!! Ik ga zo captain's dinner eten, door T. gekookt vandaag.

      Verwijderen
  2. Ik lees vooral nog meer redenen om mijn 115 jaar oude mechanische trekbel niet te vervangen. Die mensen zie ik wel als ik bij de deur ben. Ding is niet afhankelijk van doorlopend sluipstroom verbruik en als ik niet thuis ben gaat de deur niet open. Nu heb ik ook niet altijd mijn telefoon bij de hand. Op mijn werk zit hij in mijn tas en kijk ik alleen in mijn pauze en voor ik naar huis ga even. Als ik niet thuis ben gaat de deur gewoon niet open en pakketjes laat ik altijd bij een pakket punt bezorgen of als die mogelijkheid er niet is bestel ik niet. Maar ik bestel ook maar weinig, misschien 3-4* per jaar. Maar het maakt wel uit of je in of bij een grotere plaats woont of niet en hoe mobiel je bent. Is er net als bij mijn ouders niet meer dan een buurtsuper in de weide omtrek zou ik ook meer bestellen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leoma er is niets mis met de trekbel. Een beetje beetje nostalgie. Wij hebben de Ring bel aangeschaft omdat we vaak maanden van huis zijn en zo een beetje de controle houden over wat er thuis gebeurt. Binnenkort vertrekken we weer voor 3 maanden naar Zweden vandaar. Zijn we niet thuis dan zal ook bij ons de deur dicht blijven. Pakketjes worden dan ook alleen bezorgt in de tijden dat we wel thuis zijn of liever gezegd als we in Nederland zijn.
      Gelukkig zijn we nog heel mobiel. Ik heb er alleen een hekel aan om in een supermarkt met een volle kar boodschappen rond te lopen en dan bij de kassa alles uit de kar halen en daarna alles weer erin te stoppen en ga zo maar door. Als het moet dan moet het en kan het ook maar we hebben nu eenmaal de luxe om de boodschappen aan huis te laten brengen en daar maak ik graag gebruik van. Ook toen ik nog werkte deed ik dat dan kon ik in mijn vrije tijd weer andere leuke dingen doen.

      Verwijderen
    2. Dat in en uit de kar halen hoeft ook niet meer, daar is de zelf-scan kassa voor uitgevonden. ;) Ik wil ook gewoon graag zelf bepalen welke paprika en komkommer in mijn kar belanden. Voor bepaalde gerechten is de vorm en afmeting gewoon belangrijk.

      Verwijderen
  3. Een trekbel zou ik graag willen maar kan helaas niet bij of op de deur, alleen een klepper, is ook leuk.
    Ik heb 46 jaar gewerkt en soms begrijp ik inderdaad niet hoe ik dat allemaal regelde, zeker de tijd dat ik net gescheiden was en meer ging werken en puber had die wel wilde meewerken in huis, maar je puber hé kwam nooit uit voor haar.
    Nu kom ik nog steeds tijd tekort eigenlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk toch Lot. Stel je voor dat je je zou vervelen. Dat lijkt me echt vreselijk.
      Als je werkt moet er veel snel gebeuren en als je met pensioen bent doe je het kalm aan.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.