Bezoekers

Volgers

dinsdag 3 mei 2022

Wachtkamer

Vanmorgen moest ik bloed laten prikken dus op tijd mijn bed uit en naar de overkant van de straat waar de kliniek is. Wat wonen we toch ideaal wat dokters en winkels betreft.

Tegen 8 uur kwam ik binnen en er zaten al 10 wachtenden voor me. Gelukkig zag ik dat er 2 prikdames waren en dan schiet het lekker op.


Een wachtkamer vind ik altijd iets aparts hebben. Er zitten mensen van allerlei rangen en stangen. De meesten zijn toch ouderen vandaag. 
Het valt me op dat de ouderen maar wat voor zich uit zitten kijken en de paar jongeren die er zijn zitten op hun telefoon te kijken. Een praatje maken is er niet bij met al die doorzichtige schotten tussen de stoelen in.
Er gebeurt weinig spannends totdat er een mijnheer binnen komt en zich met nogal een luide stem meldt bij de dame van de receptie. Hij geeft zijn formulier af en de dame van de receptie vraagt of hij ook een plasje bij zich heeft. Ja dat heeft hij. Als ze hem vraagt of hij ook zijn paspoort bij zich heeft moet hij ontkennend antwoorden.
De dame zegt hem dat ze tot half 1 open zijn maar dat vindt de man geen optie. Hij begint een verhaal dat hij nogal gehaast vertrokken is vanmorgen en alles thuis heeft laten liggen. De receptioniste zegt hem dat ze toch een legitimatie nodig heeft. Een paspoort of rijbewijs maar dat heeft hij niet bij zich. "Ook niets op uw telefoon?" Nee die heeft hij ook niet bij zich. Op de vraag waarom ze het paspoort nodig hebben zegt de receptioniste dat ze zijn bsn nummer moet hebben. 
De man begint een viertal cijfers op te noemen maar verder komt hij niet. De receptioniste bekijkt de man bedenkelijk aan en zegt dan, "dat kunt u niet verzonnen hebben. Gaat u maar zitten." Hij heeft geluk gehad 😁

Dan komt er een echtpaar binnen en weer worden de volgende vragen gesteld; heeft u uw paspoort bij u? Ja. Heeft u ook een plasje bij u? Uhhhh, nee.
Ze krijgen alle twee een potje mee en er wordt hun gewezen waar het toilet is. De vrouw is er zo mee klaar maar de man heeft er nogal moeite mee om iets in dat potje te krijgen. Zijn vrouw vraagt of het lukt. Ik hoor een zacht gemummel.

En dan ben ik aan de beurt.
Jammer, het werd net leuk. Ben toch benieuwd of het die man nog gelukt is 💪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.