Bezoekers

Volgers

dinsdag 7 juni 2022

Arm of rijk?

Wat een prachtige dag was het weer. 

Op mijn reisblog is het weer allemaal te lezen en op onze fritsellencamperreizen zijn de video's te zien voor de liefhebber. 
Video's en reisverhalen zullen niet synchroon lopen omdat het monteren van de video's erg veel tijd kost en niet te vergeten veel mb's. Maar we doen ons best.

Toen wij plannen maakten om naar Zweden te gaan werd ik daar niet koud of warm van. Noorwegen leek me mooier maar Lief wilde graag naar Zweden. Ik zelf was er nog nooit geweest en dacht; ik laat me verrassen.

Ik kan wel zeggen dat ik verrast ben. Wat is dit een mooi land. Hoe noordelijker we komen hoe verrassender het allemaal wordt. Soms denk ik dat ik in een of andere film ben beland. Zoals vanmorgen in het prachtige kerkje waarvan ik zelf de deur moest open maken met de grote antieke sleutel. De sfeer die zo'n kerkje uitstraalt. De eenvoud en de warmte die je gewoon voelt en die prachtige Scandinavische kleuren.


Zoiets vind ik gewoon een cadeautje op zo'n mooie zonnige dag of dat we in een weiland lopen op weg naar een kerkje uit het jaar 1400.



Er zijn mensen die via youtube reageren met; wat jammer dat jullie niets meemaken.
Dan denk ik, ben jij nu zo rijk of zo arm?

Wij kunnen echt genieten van de mooie dingen die we op een dag tegenkomen. Grote steden hoeven voor ons niet meer zo. Misschien dat we Stockholm nog gaan bekijken op de terugweg maar dat weten nog niet zeker.

Het is de bedoeling dat we morgen aan de wildernisroute gaan beginnen maar ...... we zijn camperaars en er staat nooit echt iets vast onderweg,

9 opmerkingen:

  1. Hoezo, niets meemaken. Ik geniet echt mee van jullie reis door Zweden. Wat is er mooier dan op een rustig tempo door een land te reizen en samen mooie plekjes te ontdekken en genieten van de natuur. Voor mij lijkt dit een heerlijke vakantie. Nog veel reisplezier gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vergeet mijn naam erbij te zetten. Dus nog veel reisplezier, Bernadette

      Verwijderen
    2. Dank je wel Bernadette. We zijn alle twee even rijk denk ik :)

      Verwijderen
  2. En wat hadden die mensen dan in gedachten?
    Wat ik me herinner van Zweden is de enorme uitgestrektheid. Het is een land met een mooie natuur en mooie huizen. Veel rust en ruimte en dat kan best wel eens een verademing zijn. Het hoeft niet altijd druk of spannend te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens Mevrouw W. Wij zijn denk ik ook even rijk.

      Verwijderen
  3. Volgens mij ben je rijk als je (van kleine dingen) kunt genieten...
    En je bent arm als je nooit tevreden bent.
    En je moet maar zó denken: iedereen praat naar zijn verstand:)

    Geniet van jullie prachtige reis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liselot wat schrijf je dat leuk. Ook jij bent net als wij, rijk.

      Verwijderen
  4. Ik geniet met jullie mee en vind het heerlijk voor jullie dat het zo fijn is om op reis te zijn en mooie dingen te zien waar je dan oprecht gelukkig van word. Meer mensen zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Rijkdom is zoveel en meestal niet wat je met geld kunt kopen. Dat helpt een beetje, maar dan nog zijn veel mensen met veel geld ontevreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rijkdom zit in hele andere dingen idd. Wij reden gisteren in de dure wijk bij ons in de buurt. Grote huizen, 2 dure auto's voor de deur, robotgrasmaaier, zwembad etc. Wij reden daar met ons paardje (fjord), tweedehands karretje, allebei in oude kleren onder het paarden (en honden en katten)haar. We keken elkaar aan en dachten allebei hetzelfde: zouden we willen ruilen? Voor geen goud! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.