Bezoekers

Volgers

donderdag 30 juni 2022

Zweedse knot

Ooit kennis gemaakt met een Zweedse Knot/Knut? 

Nou ik wel. Potverdikkie en als je met met deze Knot/Knut kennis maakt dan is dat helemaal niet leuk.
Eigenlijk begon het vorige week met mijn linkeroor en het gebied daar omheen. Het leek of ik de bof had zo zwol mijn hals aan de linkerkant op. Ik heb er dagen last van gehad en dacht eerst dat eerst dat er een mug was geweest die me wel 5 keer gestoken had.  Het waren allemaal bultjes dicht bij elkaar. 

Daarvoor had ik ze waarschijnlijk ook in mijn haren gehad. Ik had steeds een beetje jeuk op mijn hoofd totdat ik een grote bult voelde die geen pijn deed. Had ik mij ergens gestoten? Nee want dan had ik het toch moeten voelen. Wat vreemd. 
Na de jeuk periode kreeg ik allemaal gele korreltjes in mijn haren. Hé wat is dat nu weer? Goed mijn haren gewassen en na 2 keer wassen waren de korreltjes weg.

Eergisteren begon mijn rechteroor. 
Jeuk en pijn. Krabben, krabben. Ik weet dat het niet moet maar ik werd er gek van. Ik krabde tot het bloed langs mijn oor liep. 
Afblijven dus. Nu leek het een soort wondvocht wat ik had en Lief zei dan ook vanmorgen dat het hoog tijd was dat ik maar eens langs een dokter moest. Mijn oor is gezwollen en rood en blauw tot paars toe.
Vanmorgen maar eerst eens met gesteriliseerd water de boel schoon gemaakt en zalf gesmeerd. Het helpt geloof ik. Vanavond nog maar eens doen en hopelijk ga ik dan resultaat zien.

Lief heeft nu hetzelfde. Niet aan zijn oor maar aan zijn nek.

We dachten gisteren last van piepkleine vliegjes te hebben. Helaas zijn het geen vliegjes maar Knotten oftewel Knutten.


Voorlopig blijf ik maar ver uit de buurt van die diertjes.

6 opmerkingen:

  1. Die krengen hebben we in Nederland ook Ellen.
    Ook dit jaar heb ik al een opgezette knie en arm gehad door die beesten.
    Geniet verder van jullie vakantie.

    Groeten
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet er alles van en vooral in grasvelden. Ik heb in Nederland ook al kennis met ze gemaakt.

      Verwijderen
  2. Het zal een jaar of 15 geleden zijn dat er onder schapen en aanverwant wolvee een uitbraak was van 'blauwtong'. Er werd toen gezegd dat het vliegende gespuis, knutten, de overbrengers van de ziekte waren.
    In ieder geval 15 jaar geleden kwamen ze ook in Nederland voor, al heb ik de afgelopen jaren geen berichten mee gelezen dat de knutjes weer actief waren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, in Nederland heb ik ook kennis met ze gemaakt en dan merk je meteen dat het niet van een gewone mug kan zijn net als nu. Ik zag ze ook vliegen en dan bedoel ik de knutten. Op een grasveld zul jij altijd met dichte schoenen zien en nooit meer met slippers maar nu hadden ze het op mijn hals en oor voorzien. Gelukkig begint de zwelling nu minder te worden.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.