Bezoekers

Volgers

dinsdag 9 augustus 2022

Vissen

Vandaag hebben we er nog maar een luie geniet dag van gemaakt. Het begon al met uit slapen en daarna een heerlijk ontbijtje.

Wat is dat toch genieten. Onze gitarenbuurman moest even weg met de camper om een paar boodschappen te halen. Na een half uurtje kwam hij weer terug en riep "I'm back again in the paradise!"  Hij ervoer dit plekje ook als een paradijselijk plekje. Later nam hij zijn gitaar weer in de hand en speelde nog een deuntje.

En toen kwam er zomaar tussen de gitarenbuurman en ons nog een camper staan. Een Duitse camper. Ze waren net met de boot aangekomen vanuit Rostock. Ze waren moe en wilden hier even bijkomen zodat ze morgen weer fris en monter aan hun vakantie kunnen beginnen.

We raakten aan de praat en ze vertelde ons dat ze uit Bambergen kwamen in de buurt van Neurenberg. Beiden werkzaam in het onderwijs. Ze moesten nog 5 jaar werken en dan gingen ze met pensioen. Ze waren dan 65 en dan was het mooi geweest. Ze hoopten dan hun camper heel vaak te kunnen gaan gebruiken en ook voor langere tijd.

Ze gingen iets eerder met pensioen dan 66 plus, want zo lang moesten ze eigenlijk nog werken, en kregen dan een soort prepensioen waar ze altijd voor gespaard hadden.

Frankrijk was hun favoriete vakantieland en daar gingen ze heel vaak naar toe maar hun mooiste reis tot nu toe was IJsland geweest. Met de camper hadden ze 2 dagen op de boot doorgebracht om in IJsland te komen. Het was er zo mooi. Prachtige kleuren en de heet waterbronnen. Heel bijzonder. 
De wegen waren er echter een ramp op de één hoofdweg na. Als ze nog zouden gaan dan zouden ze zonder camper gaan en daar een 4 wiel aangedreven auto huren. Dat was beter. Gelukkig was bij hun geen serviesgoed gesneuveld door het gehobbel op die slechte wegen.

Hun zoon Niels (een jaar of 13) was nu ook bij hun en was helemaal verzot op vissen. Hij behandelde zijn hengels of ze van porselein waren. Hele studies had hij ervan gemaakt. 

Nu moet je schijnbaar in Duitsland als kind een soort vis bewijs halen en dan mag je pas gaan vissen. Vorig jaar had hij een week, een viskamp meegemaakt en daar had zelfs geleerd hoe hij de vis moest fileren met een speciaal mes en moest klaarmaken in de pan met allerlei soorten sausjes. "Het was heerlijk," zei zijn moeder. "Vooral de sausjes waren overheerlijk." 

In de Franse Dordogne was hij een keer met een Fransman mee gegaan om te vliegvissen. Hij vond het geweldig en wilde natuurlijk ook een vliegvishengel. 
Lief mocht de hengel eens zien. Maar Lief heeft zelf ook een vliegvishengel en liet die eens zien en vroeg wat hij ervan vond. Zei het mannetje. "de punt is goed maar het middenstuk is een beetje te slap voor mij."  Het is een super dure hengel die Lief ooit kocht.

Heerlijk toch zo'n mannetje die gewoon voor zijn eigen mening uitkomt en dat dan heel netjes zegt. De vakantie nu in Zweden was dan ook helemaal gericht op vissen. Hij was er vol van.

Dat mannetje komt er wel.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.