Bezoekers

Volgers

dinsdag 4 oktober 2022

Sedan

Vandaag hebben we de plaats Sedan bezocht. Het is een typisch Franse plaats. Ik vind hem niet echt mooi om te zien maar met zijn Franse charmes en terrasjes bij de vleet is hij best wel een bezoekje waard.

Er werd flink gewerkt aan de toegangswegen naar het kasteel dat bij het fort lag. 

Wij zijn er niet binnen gaan kijken want dan hadden we helemaal om het kasteel heen moeten lopen. Dat werd zelfs ons een beetje te gortig na de flinke wandeling van gisteren met meer dan 12 000 stappen. Vandaag had ik daar nog last van al liep ik weer rond de 8 000 stappen.
Dat zal morgen wel voor de nodige overlast van mijn rug zorgen maar vooruit ik heb beweging gehad, toch?

In Nederland zien we dat de pinautomaten her en der verdwijnen. Eigenlijk zie ik er bijna geen meer. Een paar jaar geleden hadden wij 5 pinautomaten in de buurt. Nu is er nog 1.
Zelf kom ik er niet zo vaak omdat ik het meeste met mijn bankkaart of telefoon betaal maar voor veel mensen is het lastig. 
In Frankrijk zie ik in één straat wel 2 a 3 banken en een stuk of 5 pinautomaten. Ongelooflijk. Het valt ons echt al een paar dagen op als we in een stad rondlopen.

Zouden er in Frankrijk minder plof kraken plaats vinden op pinautomaten dan in Nederland? Misschien omdat we hier meer politie op straat zien?
Geen idee maar het schijnt in Frankrijk mogelijk te zijn al die banken gebouwen en pinautomaten.


2 opmerkingen:

  1. De pinbetalingen zijn in Nederland al zo gewoon dat het een kwestie van tijd lijkt te zijn dat er een generatie opgroeit die nooit met contant geld betaald heeft. Het verbaast me daarom niks dat het aantal pinautomaten zienderogen daalt.
    Bij onze oosterburen is het nog steeds niet algemeen dat er 'mit Karte' betaald wordt. Soms krijg je dan situaties waar je niet echt op zit te wachten; was vorig jaar (2021) met dochterlief een dag op pad in een vrij toeristisch gebied en wilden even iets eten. bij het afrekenen kwamen we er achter dat er niet gepind kon worden en we hadden geen van beide voldoende contant bij ons. Gelukkig was er wel een pinautomaat in de directe nabijheid, -4 naast elkaar zelfs en overdekt-, zodat het redelijk gemakkelijk opgelost kon worden.
    Leermoment was wel dat je bij onze oosterburen gewoon wat contant geld bij je hebben moet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem wat het digitale tijdperk in Duitsland betreft dan kan ik je wel vertellen dat Duitsland ver achter ligt. Als wij met de camper in Duitsland zijn dan hebben soms helemaal geen bereik wat 4G betreft en soms het zo erg dat we niet eens kunnen bellen. We hebben wel eens gedacht dat het aan onze telefoon lag en toen zijn we naar een telefoonwinkel gegaan. Toen de man hoorde dat wij Nederlanders waren zei hij dat wij ook erg verwend waren wat internet betreft.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.