Bezoekers

Volgers

woensdag 9 november 2022

De anonieme sjaal


Mijn gehaakte poef heb ik helemaal klaar. We kunnen dus met de beentjes omhoog zitten zolang onze relax stoelen er nog niet zijn 😂😂

Tijd weer voor een volgend project.

Het gaat een warme sjaal worden deze keer want wie weet gaan we nog eens echte koude tijden meemaken. Voor ons moet dat dan wel niet te lang op zich laten wachten want de plannen zijn om te gaan overwinteren.
Als ik hem zelf niet kan gebruiken dan kan ik er vast wel iemand anders een plezier mee doen.

Hebben jullie ooit gehoord over "de anonieme sjaal"?

Het is een groep van mensen op facebook en heet de anonieme sjaal

Ooit begon deze groep ergens op de wereld en de bedoeling was om mensen die het koud hadden in de winter en geen geld om een warme sjaal te kopen er eentje te schenken.

Het werkt als volgt;
Je maakt een sjaal en als hij helemaal af is verpak je hem in een doorzichtige plastic tas zodat de sjaal niet nat kan worden en ieder mens kan zien dat er geen foute dingen in zitten. Je doet er een goed leesbaar briefje bij. Het beste onder het plastic maar wel goed zichtbaar. Je dropt je pakje (de sjaal) ergens. 
Dat kan zijn in een bushalte of op een bankje in het park, ergens in een winkelcentrum enz. enz. Degene die het pakje vindt moet dus kunnen zien dat het pakje niet door iemand is vergeten.
Kijk, dit soort briefjes kun je bij je pakje doen.


Een prachtig initiatief toch? Dat vinden dus meer mensen en zodoende is de groep enorm uitgegroeid en de pakjes bevatten niet meer alleen een warme sjaal maar ook poppetjes of een mutsen of gewoon iets anders iets leuks.

Degene die het pakje heeft gevonden zal nooit erachter komen van wie het pakje afkomstig is en dat is net zo mooi.
Het zou wel leuk zijn als de vinder er iets over op facebook post door middel van een foto of alleen een tekstje. Gelukkig gebeurd dat ook heel vaak en kun de gever zien waar zijn pakje terecht is gekomen.

Het stimuleert de makers om door te gaan met dit project.
Dus wie weet gaat mijn sjaal ook wel ergens gepost worden 😉

8 opmerkingen:

  1. Leuk, ik heb me meteen opgegeven voor de FB groep. Er ligt een sjaal die mooi is maar niet bij mijn jassen past en dat vind ik dan wel een mooie om weg te geven. En ik heb natuurlijk nog genoeg wol om een nieuwe te maken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi Lot. Ik ben ook lid van de anonieme sjaal. Ik vind het een prachtig initiatief. Succes met droppen. Spannend is dat hoor!

      Verwijderen
  2. Wat een prachtige poef! Had je er een patroon van? Ik heb zojuist een deken af, een cadeautje voor een vriendin van mijn dochter en wacht nu op wol voor een deken voor mijzelf. Heerlijk haken met een luisterboek!
    Groet vanaf het Franse platteland Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Adriana het is een eigen verzinsel. Beginnen vanuit het midden en in een cirkel haken. Het mozaïek haken heb ik bij youtube gevonden bij Tinna Thorudottir Thorvald. Zij laat ook heel duidelijk zien hoe het mozaïek haken gehaakt wordt. Het is heel makkelijk. Als je stokjes, vast en losse kunt haken dan gaat het je lukken. Je haakt altijd met 2 kleuren (om en om) Na 1 toer knip de draad af en gaat met je tweede kleur haken tot het einde van de toer en weer draad af knippen en met kleur nummer 1 verder gaan. Kijk maar eens naar haar video's.

      Verwijderen
  3. Hoi Ellen, dank je wel, ik ga het bestuderen. Altijd leuk om iets nieuws te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een gave poef. Daar zal je veel plezier van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.