Bezoekers

Volgers

dinsdag 1 november 2022

Het verhaal van Tembi Locke

Gisteren ontdekte ik een prachtige miniserie op Netflix. 

Echt zo eentje om bij weg te zwijmelen met een grote doos zakdoekjes bij de hand 😂 Wat een woord "zwijmelen" hoe kom ik daar nu weer op 😂😂 maar ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel.

De serie, met Zoe Saldaña in de hoofdrol, volgt de Amerikaanse Amy Wheeler die naar Italië verhuist om in het buitenland te studeren. Daar wordt ze verliefd op de Siciliaanse chef Lino en wanneer Lino ziek wordt, komen hun twee families eindelijk samen (na een hoop drama). 

De serie kwam eind oktober 2022 uit en staat inmiddels op nummer 1 in de Top 10 van Netflix. Het is een emotionele rollercoaster en is tragisch genoeg gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wat dat echte verhaal is? Hier komt het.

From Scratch
 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat wordt verteld in de gelijknamige memoires van actrice en auteur Tembi Locke uit 2019. Volgens Tembi's memoires ontmoette ze haar man Saro Gullo terwijl ze in Italië was. Hun liefdesverhaal was er een als geen ander, maar Saro stierf in 2012 tragisch nadat hij de diagnose van een zeldzame vorm van kanker kreeg.

Het verhaal van Tembi Locke

Hoewel de namen van de personages zijn veranderd voor de Netflix-aanpassing, volgt de serie grotendeels Tembi's verhaal, waarbij de schrijfster optreedt als co-creator en uitvoerend producent van de show. Daarnaast was Tembi's zus Attica ook een showrunner in de serie.

Net als Amy in From Scratch woonde Tembi na haar middelbare school in Italië, waar ze Saro ontmoette. Tembi verhuisde vervolgens terug naar de VS terwijl Gullo in Florence verbleef. Ze herenigden uiteindelijk in New York City voordat ze samen naar Los Angeles verhuisden.

Het paar trouwde in 1995 en in 2002 werd bij Saro een zeldzame vorm van kanker vastgesteld, leiomyosarcoom. Na tien jaar behandeling stierf Saro in 2012 tragisch aan de ziekte. Net als in de Netflix-serie adopteerden Tembi en Saro tijdens Saro's behandeling een dochter, genaamd Zoela. Tembi vertelde eerder dat de personages andere namen kregen om ​​'psychische afstand' te creëren tussen de echte mensen en die op het scherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.