Bezoekers

Volgers

maandag 31 oktober 2022

Mams en pijnstillers

Vanmorgen maar eens gebeld met huisarts van mams en weer een stuk wijzer geworden. Mams heeft dus een fikse slijmbeursontsteking en een gescheurde pees. Een van de weinige pezen die ze nog over heeft in haar schouder en die pees is de oorzaak van een complexe behandeling en houdt een cortisonen injectie tegen. Zo'n injectie zou het allemaal nog pijnlijker kunnen maken dan het al is en dat willen we niet.


Op de vraag wat mams allemaal aan pijnstillers slikt en ik de boel opsomde was ook hier niet veel meer mee te schuiven. Een morfine pleister, Diclofenac en de nodige Paracetamollen. Nou .........de doktersassistente zou het eens in de groep gooien en na overleg met de huisarts mag mams nu in plaats van 1 Diclofenac er 2 nemen. Ze werken ook nog ontstekingsremmend dus wie weet gaat het nog wat worden.
De fysiotherapeut mag ook blijven en daarbij moet mams de nodige rust in acht nemen. Nu is mams op haar 93ste toch niet meer zo vreselijk druk dus dat zal wel goed komen.

Wat een ellende toch allemaal en dat door te vallen. Ik las het laatst dat vallen voor ouderen niet bevorderlijk is.  Niet alleen voor het lijf en ledematen maar ook niet voor de geest want mams is zo nu en dan de draad nog meer kwijt dan ze al was.

Vanmorgen stuurde ze me een appje (gelukkig gaat dat nog goed) dat ze de nodige visite deze week krijgt en dat zal haar wat afleiding geven. 



2 opmerkingen:

  1. Pijn hebben en ergens van herstellen kost veel energie. Hopelijk hebben de extra medicijnen een goed effect.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mams was vandaag nogal opgeruimd. Hopelijk heeft ze er wat aan aan dat ene pilletje extra.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.