Bezoekers

Volgers

zaterdag 5 november 2022

Prikochtend

Vanmorgen was onze "prikochtend".

We kregen de griepprik en ik als extra toevoeging de Pneumokokken prik.  We kunnen er weer tegen hopen we.
Het was best druk bij onze huisartsen praktijk.

Er stonden 3 sta tafels klaar en iedere tafel werd bemand door een doktersassistente. Op de tafels stonden de bakjes met de prikken en pleisters voor het grijpen.

Bij binnenkomst moesten we eerst langs een soort receptie waar we onze prikbrieven moesten inleveren en ik kreeg een geel vouwblaadje mee zodat ze konden zien dat ik een extra prik kreeg.

Onze huisarts stond bij de ingang van de priklocatie en regelde het "prik-verkeer" naar de tafel die  vrij was.
Sinds de corona tijd loopt iedereen dan weer via een andere uitgang naar buiten en komt langs de kisten die gevuld staan met mooie appels waar iedereen een appel uit mag nemen.

Leuk toch. 
Zolang ik voor de griepprik ga staan er altijd kisten met appels klaar.

De boodschappen hebben we ook al binnen en Lief is druk bezig met een taart te bakken voor morgen als de haak dames komen. Het gelukkig steeds iets beter met Lief.

5 opmerkingen:

  1. Wij mogen dinsdag. Dit jaar gaan we op de fiets want vorig jaar waren wij kennelijk net op tijd, gewoon de kleine parkeerplaats kunnen op, rijden en met onze invalidekaart de laatste plek. Het liep goed door binnen maar toen we buiten kwamen was het enorme chaos buiten en konden we er met moeite wegkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De chaos was gelukkig na het prikken. Stel je voor dat het ervoor was dan waren jullie te laat gekomen.

      Verwijderen
  2. De pneumokokkenprik heb ik vorig jaar gehad en die hoeft niet jaarlijks herhaald te worden las ik onlangs in een foldertje. De griepprik is een ander verhaal. Daarin ben ik heel erg dubbel; de afgelopen 20 jaar ben ik tweemaal de griepprik wezen halen en beide keren lag ik 's avonds met hoge koorts, (voor mijn doen) en hondsberoerd in bed en dat duurde een dag of vier, wat weer overeenkomt met wat ik iedere winter wel heb; een paar dagen stevig verkouden en je voelt ie beroerd. Je slikt dan een dag wat meer aspirientjes dan de bijsluiter adviseert en bergt ze dan weer op tot de volgende winter.
    Ik mag me gelukkig prijzen, weinig pijnstillers etc. nodig te hebben, waar ik dan ook erg blij mee ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je boft Willem. Lief had ieder de griep met hele hoge koortsen. Als kind had hij dat al en dan was de griep zo hevig zodat de huisarts nog eens extra langs kwam. Sinds Lief de griepprik kreeg heeft hij nog maar één keer een lichte griep gehad. Omdat hij er baat bij had nam ik toen de griepprik via mijn werk in de zorg want ik wilde Lief niet gaan besmetten als ik de griep had. Lief heeft nu ongeveer 10 jaar de prik en ik zal ze ongeveer 8 jaar hebben. Sinds die tijd gaat de griep ons huis voorbij op één keer na.

      Verwijderen
    2. Inderdaad, sommige mensen zijn wekenlang 'onder zeil met de griep. Uit mijn werkzame periode weet ik nog van een collega die je elke winter gewoon een week of drie af kon schrijven omdat hij dan geveld was door de griep. En als hij terugkwam was het de eerste dagen voor hem nog steeds rustig aan doen. Hij was dan ook een van de eersten die via het bedrijf een griepprik kon krijgen.
      Omdat ik in die tijd overging naar een andere afdeling (en gebouw), ben ik hem uit het oog verloren en weet ik niet hoeveel baat hij erbij gehad heeft; bij het bedrijf werkten we met ca 1500 mensen, verdeeld over ca 80 gebouwen. Zag onlangs dat het nu een heus bedrijventerrein is geworden

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.