Bezoekers

Volgers

dinsdag 6 december 2022

Kerst perikkelen

Onze kerstboom staat!!

We hebben deze keer gekozen voor de grotere kerstboom. De laatste jaren hadden we 2 kleine kerstbomen op het dressoir staan. We hadden eigenlijk niet zo'n zin om al het kerstspul weer uit de kast te halen maar deze keer hadden we er weer wel zin in.

Het is maar een beetje meer werk en uiteindelijk viel het toch allemaal wel mee.

Voor ons mag de Kerst tijd beginnen 😊 Wij zijn er klaar voor al moet ik nog aan de kerstkaarten beginnen.

Ieder jaar neem ik me voor om hier eens mee te gaan minderen maar als ik dan al die kerstkaartjes weer in de brievenbus zie vallen dan neem ik mijn pen toch maar weer ter hand en begin.
De laatste jaren maak ik ook vaak dankbaar gebruik van de kaarten die ik via Greetz of Hallmark kan versturen. 

De kaarten en vooral de postzegels worden ieder jaar duurder. Het verschil van de decemberzegel en de gewone postzegel is nog maar € 0,05. Dat is wel eens anders geweest.

Ik las dat een vel decemberzegels nu €18,20 kost. Dat is € 0,91 per postzegel. Eigenlijk moesten de mensen hier eens drastisch mee gaan minderen vooral in deze dure tijden. 
Mensen voelen zich vaak verplicht om een kaartje terug te sturen. Ik maakte het vroeger geregeld mee op mijn werk. 

Een kaartje is zeker gezellig maar laten we die bewaren voor de eenzame, alleenstaande, zieke of ouderen.
Wat gaan jullie doen deze keer weer massaal schrijven of een beetje beperken?




8 opmerkingen:

  1. Sinds een jaar of 5 kies ik ervoor om mensen waarmee ik buiten dat kerstkaartje geen enkel contact meer heb ook geen kerstkaart meer te sturen. Was me al eens opgevallen dat sommige mensen je alleen een kaartje sturen omdat ze gewoon elk jaar een vast lijstje afwerken. De mensen die ik nu een kaart stuur zijn mensen waarmee ik meer deel dan een jaarlijkse kerstkaart, zeker nu alles ook nog eens heel duur aan het worden is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen onze kleine familie en 2 vrienden en de buren brengen we. Mijn enige oom is dit jaar overleden Totaal 8 kaarten dat is te doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker heel goed te doen en beter dan 30 tot 40 kaarten te sturen. Ik ga er echt wat aan doen. Dank je voor je reactie.

      Verwijderen
  3. Kerstkaarten versturen is iets wat je je zelf oplegt maar wat is het leuk om ze te ontvangen dus natuurlijk doe ik het ook, niet om te ontvangen maar omdat ik denk/hoop dat de ander het ook leuk vind die zachte plof op de mat en dan o zo benieuwd naar de kaart en naar de afzenden. Ik bewaar ze ook. De meesten kunnen we zelf rondbrengen dus leuk klusje en lekker buiten. Een paar met postzegel. Ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook leuk om te doen om een heerlijke wandeling te maken. Bij ons loopt het vaak de spuigaten uit. Soms heb ik nog niet genoeg aan 3 velletjes postzegels. De meeste mensen wonen helaas niet in de buurt. Dat ga ik dus echt minderen.

      Verwijderen
  4. Kerst en / of nieuwjaarskaarten stuur ik niet meer sinds ik een aantal jaren geleden in een schrijfmap eind januari, nog keurig geadresseerd en wel, een stapel kaarten vond waarop de postzegel nog op moest. Het was er gewoon bij in geschoten om die te halen. en de kaarten was ik weer volkomen vergeten.
    Zal wel een familietrekje zijn, want een aantal van mijn broers en zussen was ook al eens iets soortgelijks overkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Enig Willem dat familie trekje. Je hebt het in geval prima opgelost.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.