Bezoekers

Volgers

zondag 23 april 2023

Lief!!

De dag begon weer goed met een heerlijke zon. In de namiddag een buitje maar tja we kunnen ook niet alles in een keer hebben. De weergoden zijn vast aan het oefenen. Ik voel het gewoon.

Vanmorgen op mijn wandeling met Puck op het grasveld achter onze appartementen gebeurde er weer van alles voor het kleintje.

Eerst maar eens gooien met het balletje en dat vindt Puck wel leuk zolang het vrouwtje maar zelf de bal komt halen om hem weer een stukje verder te gooien.
Puck heeft er plezier aan en ikke ............. ach ik val er misschien wel iets van af 😂😂. Mooi meegenomen toch.

Eerst kwamen we langs de jeu de boules baan waar deze keer spelers bezig waren. Puck ging zitten en bekeek die schitterende ballen die blonken in het zonnetje. Tja Puck je kunt echt niet meedoen hoor. Je hebt je eigen balletje maar Puck bleef zitten en bekeek het allemaal van een afstandje.

Een jonge vrouw die een van de speelsters was kwam naar Puck en moest haar even knuffelen. "O wat een schatje, "zei ze. "Hoe oud is het hondje?"  Terwijl Puck zich heerlijk liet knuffelen kwamen de vriendinnetjes van Puck aan rennen. Hun schommel lieten ze even in de steek.

We komen de meisjes vaker tegen. Altijd vragen ze eerst of ze Puck mogen aaien en dat mag want Puck geniet ervan. Vier kleine handjes begonnen Puck te aaien. "O wat is ze zacht!" riep de jongste van het stel. "Het is ook baby," zei het andere meisje.

Toen hoorde ik dat het kleinste meisje jarig was. 6 Jaar was ze geworden vertelde ze me onder het aaien door. Het zijn twee schattige dametjes met wapperende jurkjes aan die heerlijk wapperen in de wind. Wat is dat toch interessant die wapperende jurkjes als je een pup bent.

Het andere meisje had prachtige grote veters met strikken in haar schoenen en ook dat werd een hele uitdaging voor Puck.

Weer thuis gekomen heeft Puck haar brokjes gegeten en daarna is ze als een blok in slaap gevallen.

4 opmerkingen:

  1. Wat schattig die lieve meisjes en Puck. Heerlijk om nog zo onbezorgd te zijn. As we speak hebben de weergoden hun plan blijkbaar bijgesteld en is de oefening in het spreekwoordelijke water gevallen. Dat komt hier (Nieuwegein) met bakken uit de hemel. Aangezien mijn winterjas sinds zaterdag schoon in een hoes in de kast hangt wil ik ze toch vriendelijk doch dringend verzoeken te stoppen met oefenen en de zon ruim baan te geven. Fijne dag! (Heeft Puck al kennnis gemaakt met regen?).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons is het ook een natte boel Ilona. Puck heeft de regen dus ontdekt en wilde helemaal niet naar buiten. Geef haar eens ongelijk. De baasjes wilden eigenlijk ook liever niet :))

      Verwijderen
  2. Wat een schattig hondje!
    Met een pup kun je beter geen balspelletje doen. Het steeds weer remmen en snel van richting veranderen is ontzettend belastend voor de gewrichten van een pup. Beter kun je wachten tot het hondje uitgegroeid is.
    Je kunt wel bijvoorbeeld met een opgerolde sok gooien. Die ligt meteen stil en stuitert niet plots de andere kant op; de pup hoeft dan niet volop in de remmen of ineens het lijfje een andere kant op te draaien.
    Groet, Ikkelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ikkelien voor je reactie. Dat wist ik niet. Weer wat geleerd.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.