Bezoekers

Volgers

donderdag 10 augustus 2023

Het vervolg van mams

Allereerst allemaal bedankt voor jullie medeleven.

We hebben inderdaad gereden en gereden en maar door. De storm Hans zat Frits op de hielen. Het weer werd ook erg slecht. Zondagavond hadden we in Zweden een heftig onweer en we lazen dat de storm Hans steeds heftiger zou worden. We wilden de bruggen over zijn voordat het te gek ging worden dus met wind van 80 km per uur reden we maandagavond laat de bruggen over. Dat was een geschud van de camper, ongelooflijk.

Onze eerst slaapplek was onder een dikke boom waar Frits dus echt niet onder wilde staan. Onze tweede slaapplek was op ergens bij vrachtauto's waar we eigenlijk niet willen slapen maar voorruit, nood breekt wetten. We stonden er nog geen 5 minuten toen de verkeersborden om ons heen door de wind over de parkeerplaats waaiden dus weer verder en uiteindelijk om half een 's nachts zijn we op een carpoolplek gaan staan om te slapen tot zover dat mogelijk met al dat geraas om ons heen.

Gisterenmiddag tegen 12 uur kwamen we thuis en we wilden eigenlijk meteen de camper maar naar de stalling brengen. Uitruimen zou later wel komen. Frits stond te wachten totdat ik met de auto achter hem aan kon rijden maar toen ging mijn telefoon. De huisarts was bij mams dus auto geparkeerd en er heen op een holletje.
Tja en toen ging alles in een stroomversnelling. De huisarts was niet eerder gekomen want hij dacht dat het niet zo erg was. Mams had al vanaf zaterdag heftige pijn, dronk niet en nam haar medicijnen niet want dan zou ze moeten plassen en kon niet naar meer lopen.
Een buurvrouw kwam haar wat soep brengen maar ook die weigerde ze te eten want owee als ze moest plassen.

Toen we in Vrede waren heb ik nog eens met huisarts gebeld dat hij moest langskomen, schoonzus belde ook en de thuiszorg ook. Ik ben er echt boos over, bah en dat heb ik hem ook gezegd. Zo ga je niet met mensen van 94 jaar om die nooit voor flauwekul zal bellen.

Ik ben zo blij dat we naar huis zijn gegaan en hebben doorgereden. Het arme mens.
Ze moest opgenomen worden ook in verband met uitdrogen.

Dan begint het grote wachten, wachten, wachten. Op de ziekenauto en daarna in het ziekenhuis. Gisterenavond kwam ik om tien uur weer thuis. 
Ik voelde in ene keer mijn maag rammelen want ik was de dag met koffie doorgekomen. Ik had ook een geen honger want een neefje wilde mij al eten komen brengen.

Mams heeft vreselijke pijn en daardoor is de hele boel van slag. De bloeddruk, halsslag, pols en mams viel in een delier.
Vreselijk verward is ze en daarbij de pijn die ondanks de morfine en oxycodon niet onder de knie is te krijgen.

Vanmiddag ga ik er weer heen en ondertussen ben ik de rommel aan het opruimen van 2 maanden van huis zijn. Langzaam maar zeker komt het einde in zicht van die rommel maar ik ben in eens van alles kwijt. De gekste dingen. Komt natuurlijk ook omdat er zoveel op me af komt nu.

Hoe dit verder moet gaan met mams, geen idee in ieder geval zal ze niet meer op zichzelf kunnen blijven wonen werd me al verteld.
Ik hoop één ding dat ze verlost wordt van die helse pijn hoe dan ook want het is bijna onmenselijk.

Jullie me wel weer ............ Liefs, Ellen

25 opmerkingen:

  1. Wat een ellende toch voor je moeder en ook voor jullie. Beterschap voor je moeder en sterkte voor jullie.
    Gr. Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Ellen en Frits, Dank voor de update en gelukkig zijn jullie veilig in NL gekomen! Heel veel sterkte met je moeder en ik hoop dat ze inderdaad iets kunnen doen aan de pijn. Zorg ook goed voor jullie zelf! Lieve groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gruwelijk verhaal. Veel sterkte jullie allen en ik hoop dat jullie moeder snel weer een beetje opknapt.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wens je heel veel sterkte toe. Wat een ellendige manier om terug te komen van jullie reis. Ik hoop dat het nog goed mag komen met je mams.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ach jee, wat een ellende voor je moeder en voor jullie. Blij dat jullie weer thuis zijn. Hopelijk kunnen ze wat tegen die vreselijke pijn doen. Sterkte de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat erg Ellen, dan staat gelijk alles op zijn kop he. Je zult ook weg erg moe zijn nu, een akelige thuisreis en dan je moeder zo ziek
    aantreffen, dat hakt er flink in. Die huisarts mag zich ook wel schamen, dit kan toch niet! Ik hoop, dat Frits niet te veel last had van zo'n vermoeiende reis, qua gezondheid.En voor Puck zal het ook niet leuk zijn geweest.
    Ik wens je heel veel sterkte met alles wat er nu gebeurt en hoop van harte, dat je mam snel verlost is van de pijn!
    Groet Betsy

    I

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een aantal dagen geen blogs kunnen lezen en lees nu al je verhalen terug. Maar jeetje wat een schrik met moeders en storm Hans. Fijn dat jullie veilig thuis zijn gekomen en ik hoop heel hard dat de pijn van moeders snel zal afnemen. Logisch dat je je enorme zorgen maakt als je ziet dat iemand zoveel pijn heeft. Heel veel sterkte met alles!
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een verhaal ik heb even terug gelezen met de storm op je hielen terug naar huis.
    De zorgen om mams. Ik hoop dat de pijn gauw weg is. En dat ze nog weer op de been komt denk aan jullie Liefs Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Och jeetje toch, sterkte. He, gatver dat is inderdaad niet leuk als ze zo'n pijn heeft. Stomme huisarts! Frusterend! Ik weet dat ze het druk hebben maar toch. Hopelijk wordt het snel wat beter voor haar. Een delier is nooit leuk, de meest rare dingen gebeuren er in zo'n toestand. (mijn oude vader heeft het een keer gehad tijdens ziekenhuisopname) Heel veel sterkte en denk ook een beetje aan jullie zelf. Consumindersingle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat jullie heelhuids zijn thuisgekomen en ook zonder camperschade zo te lezen. Wat verdrietig voor mams! Heel veel sterkte Ellen!! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ach dat is heel naar zo toch met spoed thuiskomen.
    En er is nog niet bekend wat er aan de hand is .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een nare toestand is dit, vooral voor je moeder. Zoveel pijn! Hoe komt dat? De arme ziel. Gelukkig maar dat jullie toch naar huis zijn gegaan, want nu kun je nog wat steunen en misschien wat sturen. Er zal een plekje gevonden moeten worden in een verpleeghuis, denk ik. Veel sterkte en denk ook om jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Volgens mij geen goed teken dat we niets van je horen. Ik wens jullie heel veel liefs toe.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.