Bezoekers

Volgers

donderdag 19 oktober 2023

Een feestje

Gisteren gingen we, Frits en ik, naar een feestje. Het was een 50 jarig huwelijksfeest van een nicht uit de jongere generatie van de familie van mijn moeder.

Mijn moeder behoorde tot een van de de oudste van haar generatie omdat haar vader de oudste was van 12 kinderen. 

Mijn moeder behoorde zodoende ook weer bij een van de oudste nichten en neven.

De nicht A van mijn moeder waar we gisteren heen gingen is de jongste van deze generatie van de familie en is maar 1 jaar ouder dan ik.
Komen jullie er nog uit wijs? 😄

De generatie van mijn grootvader (12 kinderen) had ook weer veel kinderen en daardoor had mijn moeder veel nichten en neven in alle leeftijden. 
Mijn moeder was als oudste 94 jaar en nicht A is 71 jaar.
Nicht A woont bij ons in het appartementen complex en meestal denken mensen dat A mijn nicht is maar eigenlijk is ze mijn achternicht.

Nicht A die de bruid van het feest was komt uit een gezin met 7 kinderen waarvan zij en nog maar 1 broer over zijn. 

De broer van A ken ik nog uit de tijd dat ik nog op de lagere school zat en hij toen net van de kweekschool af kwam. Hij werd ingezet bij de verkeersexamens die je vroeger had in de vijfde klas meen ik.

Ik herkende hem dan ook helemaal niet meer.
Toen een leuke jongeman met een flinke haardos. Nu een leuke oudere man met een kale kop 😃 en wat hebben we heerlijk bij gebabbeld. 

Het was weer een mooi weerzien.




4 opmerkingen:

  1. Ah wat gezellig dat heb je vaak met familie feestjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik een van de grootste meerwaarde van feestjes. Zelf ben ik niet zo van de feestjes :)

      Verwijderen
  2. Van huis uit ken ik ook het fenomeen dat families naadloos in elkaar overgaan. Mijn vader was weliswaar enig kind, maar dat had er alles mee te maken dat zijn moeder bezweek aan de Spaanse-griepgolf die Nederland teisterde rond WO I en mijn opa nooit hertrouwd is. Wel bijzonder in die tijd en in zijn omstandigheden. Mijn vader is dan ook hoofdzakelijk opgevoed door huishoudsters.
    Mijn moeder was de tweede uit een gezin van 11 kinderen en ik heb nog samen met mijn jongste oom op de lagere school gezeten. Mijn jongste zusje, -een nakomertje-, is twintig jaar jonger dan ik ben en de jongste dochter van mijn oudste zus is weer drie jaar jonger dan mijn jongste zusje. Dus ook in mijn familie gaat de ene generatie naadloos over in de andere generatie
    Bijkomstigheid was dat ik door mijn nichtjes nooit oom genoemd werd. Met dat fenomeen maakte ik pas kennis toen ik vrouw Helena leerde kennen en haar neefjes en nichtjes opeens oom Willem tegen me zeiden. Het was even wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben ook zo'n grote familie. Tien kinderen bij mijn grootouders langs beide kanten. De twee kanten samen heb ik 37 nichten en neven. Tel daar de aanhang en de kinderen en kleinkinderen nog bij ... Je begrijpt dat ik ze niet allemaal meer ken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.