Bezoekers

Volgers

zaterdag 24 oktober 2020

Braga komt op ons wensen lijstje.

Het mooie boek over Portugal is binnen en bevalt uitstekend net als het Lannoo boek over Noorwegen. Vroeger kocht ik altijd de KapitoolGids over het betreffende land waar we heen wilden maar met de camper ben ik een beetje zoekende geweest. In de Lannoo boeken staan ook mooie routes om te maken 

met de nodige informatie en foto's erbij.

Er is zoveel moois te zien maar in de tijd dat wij willen gaan is het best nog wel koud en nat en in de binnenlanden kan zelfs sneeuw liggen. De beste reistijd is denk ik het voor- of najaar.


Combrai wil ik graag zien en Braga voor we naar de Algarve rijden.

De Bom Jesus do Monte staat natuurlijk boven aan mijn lijstje en dan het liefst met de aparte kabelbaan. Het is de oudste kabelbaan te wereld die gebruik maakt van waterbalans. Hij is ontworpen door de Zwitserse ingenieur Niklaus Riggenbach in begin 1880 

Bom Jesus is een beroemd bedevaartsoord dat al vanaf de 14de eeuw bezoekers aantrekt. Traditioneel beklimmen pelgrims de 577 treden van de trappen op hun knieën. Ik zou er niet aan moeten denken.

Bom Jesus do Monte was en is nog altijd een belangrijke halte voor pelgrims op bedevaart naar Santiago de Compostella in Spanje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.