Bezoekers

Volgers

zondag 14 november 2021

Helemaal mee eens.

Hebben jullie ook de persconferentie afgelopen vrijdag gezien?
Wat een ellende weer als ik het allemaal hoor. 
Waarom niet in ene keer zeggen hoe het moet om de besmettingen in de hand te houden in plaats van al die "adviezen".
Er zal iets moeten gebeuren dat weten we allemaal alleen weten veel mensen niet meer waar ze aan toe zijn.
 
Vanmorgen keek ik WNL op zondag en natuurlijk ging ook hier een van de discussies over de lockdown en de G2 of G3 die ze nu in Oostenrijk invoeren.
In Oostenrijk geldt vanaf 8 november het 2G-beleid. Dat betekent dat alleen nog gevaccineerde of van corona genezen mensen welkom zijn in onder meer hotels, restaurants en skiliften. Een negatief testbewijs is dus niet langer genoeg. Zou dat beleid ook in Nederland moeten worden ingevoerd?


Onze Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake kon het goed verwoorden. 

 “Natuurlijk is een situatie zoals in Oostenrijk onwenselijk, om het zo rigoureus te doen. Aan de andere kant begin ik ongerust te worden dat een kleine minderheid bepaalt hoe een grote meerderheid moet leven. Iedereen mag zijn eigen mening hebben als het over vaccinaties gaat, zeker. Maar als het zo is dat als je een evenement organiseert en daar nu eerder mee moet stoppen, dan snap ik gewoon niet dat het logisch is dat helemaal niemand daar naartoe kan gaan, in plaats van dat je zegt: een deel dat gevaccineerd of genezen is wel.”




4 opmerkingen:

  1. Al gekeken op de site van Maurice de Hond?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denk vooral niet dat je als gevaccineerde veilig bent in gezelschap met mede gevaccineerden/ genezen personen. Beter dan in gezelschap met mensen die vooraf negatief getest zijn. Dan heb je meer zekerheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 2G is prima, als het staat voor IEDEREEN testen voor toegang, iedereen is immers besmettelijk en reeds genezen personen. Daarmee zorg je ervoor dat de ziekte minder kans krijgt en je krijgt geen tweedeling in de samenleving. Dat willen we toch?

    Ik begrijp niet waarom mensen het vinden dat ongevaccineerden zorgen voor de maatregelen. Corona zorgt vd maatregelen en een ieder die de ziekte kan doorgeven en dat is dus, IEDEREEN.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.