Bezoekers

Volgers

zaterdag 13 november 2021

Kerst stad

Wat kan ik ervan genieten. Kerst in de Intratuin. Ik hoef er niets te kopen want onderhand hebben we zoveel kerstspullen dat we wel wat zouden kunnen opruimen maar gewoon de sfeer even proeven en rondneuzen. 

En dan zie je deze leuke kerststad en dit was niet de enigste want ik zag er wel 3.


De schaatsbaan mag natuurlijk niet ontbreken met de grote trein die er zijn rondjes maakt.


En dan deze prachtige elf die een verhaaltje vertelt terwijl ze op haar grote paddenstoel zit.


Als je nog niet in kerststemming bent dan krijg je hier de smaak wel te pakken. Het is druk en mensen lopen met volle karren tussen de rijen door. Ik hoor veel Franstaligen maar dat is in Maastricht heel gewoon. Doordat we dicht bij de grens van België wonen en voor je het weet in het land der Walen bent. Wij kregen dan ook al 1 keer in de week Franse les op de lagere school. 

Vroeger, in de tijd van de gulden en de Belgische franc was alles dan ook dubbel geprijsd in de winkels en kwam je op de markt en vroeg wat iets koste dan kreeg je heel vaak het bedrag in de francs te horen en wilde je het bedrag in guldens weten dan moest de marktkoopman met zijn telmachine het bedrag omrekenen. 

Wij hadden thuis altijd 3 portemonnee's. Eentje met Nederlandse guldens, eentje met Belgische francs en eentje met Duitse marken. 
Wat een gedoe was dat toch met al dat verschillende geld. Wat dat betreft is de Euro toch wel fijner al ben ik heel lang blijven omrekenen want het bedrag in Euro's viel altijd hoger uit. 
Een hele enkele keer doe ik dat nog wel eens. Vanmorgen nog toen we langs een cafeetje reden met de auto en ik het bord zag staan waarop een speciaal biertje stond met de prijs van € 4,90. Dat kon je je 20 jaar geleden toch niet bedenken dat een biertje bijna fl. 10,00 zou kosten en nu zit het op dat terrasje altijd bomvol.........

4 opmerkingen:

  1. Nee dat kon je zeker niet bedenken. En ik constateer dat ik dus niet de enige ben die een enkele keer nog omrekent naar de gulden. Niet vaak meer hoor, echt een heel enkele keer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omrekenen heb ik ook nog jaren gedaan. Nu doe ik dat nog maar heel af en toe een keer.
    Wij wonen ook vlakbij België en de francs waren ons vroeger net zo eigen als de guldens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij rekenen ook nog steeds om naar guldens. Niet bij alles, maar zeker bij dure producten.

    Die winterkerstdorpen zijn heel erg leuk om te zien. Niet om in huis te hebben. Dat is te veel werk en schoonmaakgedoe.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aha we zijn dus niet de enigste. Renske, wij vinden de kerstdorpen ook leuk om naar te kijken en daar blijft het verder bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.