Bezoekers

Volgers

donderdag 23 december 2021

Een huis vol.

Sinds afgelopen maandag is het programma  "een huis vol" weer te zien op tv.

Ik kijk er meestal vol verbazing naar.

Ongelooflijk hoe de families hun grote gezinnen runnen. Er kan natuurlijk zelden iets spontaan ondernomen worden. Alles moet gepland. Wat een organisatie.

Allemaal naar de kapper gebeurt in fasen, tenminste bij de familie Jelies. En neem maar een dikke portemonnee mee. 
Boodschappen halen ............ je komt er niet met een tasje of kratje, o nee, het zijn groot verbruikers dus grote auto mee waar al die tassen en kratten in passen. 
Ik heb families op vakantie zien gaan. Wat een moed ....... Ik geloof dat als ik weer thuis kwam van zo'n vakantie weer aan vakantie toe zou zijn. Het begint al als ze vertrekken Wat nemen we mee en vooral wat kunnen kwijt?  Wij gaan met ons tweetjes weg en dan moeten we al kijken wat er mee kan en mag 😁

Gisteren zag ik hoe de vakantie begon bij de familie Jelies. 3 Weken vakantie hebben ze. Ze blijven deze keer thuis omdat net baby nr 9 is geboren. Vader ging aan het barbecueën samen met zijn enigste zoon Harry. Ze maken van zoiets wel een heel feest. Mooi om te zien.

Bij de Buddenbruckjes begon de school weer na de zomervakantie en moeder Thaila moest toch weer even een traantje weg vegen toen kindje nr 10 voor het eerst naar de basisschool ging. Ze bleef het moeilijk vinden terwijl ze bij de familie Cudogham de eerste schooldag van hun spruit vierden met een heerlijke kop koffie en voor het eerst sinds jaren weer eens met zijn tweetje waren.

Voor mij zou het niets zijn zo'n groot gezin al ben ik nu op een leeftijd dat ik daar ook geen behoefte  aan zou hebben. De natuur regelt allemaal vanzelf. 
Vroeger dan misschien ...................... nee, ik denk het ook niet maar ik blijf het wel leuk vinden om naar te kijken.



3 opmerkingen:

  1. In de beginjaren heb ik er wel eens naar gekeken maar nu niet meer, het blijft toch beetje hetzelfde elke keer.

    Nee ik zou er ook niet aan moeten denken, eigenlijk nooit meer alleen wat kunnen doen of thuis zijn. Altijd wel een kind dat ziek is of heen school of iets anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind het programma erg leuk. Komt ook omdat ik de families van deze serie deze keer allemaal sympathiek vind, hoe verschillend ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil het zeker ook weer gaan kijken. Even de tijd vinden, maar het is een mooie en gezellige serie vind ik altijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.