Bezoekers

Volgers

dinsdag 7 december 2021

Kerstbomen

 Sinds gisteren staan mijn kerstboompjes weer te pronken op de kast. 

Toen wij pas in ons appartement woonden werd er ieder jaar een echte kerstboom gehaald. Maar wat een gesjouw was dit. Had je eenmaal de boom boven via de lift en natuurlijk eenmaal boven de lift weer schoongeveegd, dan volgde de gang om hem over de galerij in de woonkamer op zijn plek te krijgen. Natuurlijk moesten ook de naalden opgeruimd worden op de galerij.

Als de feestdagen weer voorbij waren dan moest de kerstboom weer naar beneden maar daar had ik iets op gevonden. Eerst snoeide ik alle takken van de stam en die gingen in een vuilniszak wat het vervoeren iets makkelijker maakte. De vloer in de woonkamer lag dan vol met naalden. Ik denk dat dat hooguit 3 jaren heeft geduurd. 

We besloten een mooie kunstkerstboom aan te schaffen.

De tijd volgde dat we vanaf deze tijd samen om een grote doos zaten en de takken netjes op kleur legden en van groot naar klein sorteerden. De stam werd in elkaar gezet en het gepuzzel kon beginnen om alle takken op hun plekje in de stam te hangen.

Na de feestdagen werden de takken mooi op kleur bij elkaar gebonden zodat als de boom volgend jaar weer uit de doos zou komen het niet meer zo'n gepuzzel zou geven. Hoe het kwam, ik weet het niet maar we bleven puzzelen, ieder jaar opnieuw want ergens was wel een foutje in geslopen.

Het voordeel van deze boom was dat we geen naalden-vloer meer kregen en we niet het hele jaar door nog ergens een verborgen naald tegen kwamen.

Deze boom heeft het heel wat jaren bij ons vol gehouden tot vorig jaar.

Ik had er genoeg van om ieder jaar weer die grote doos en al die kerstballen en andere frutsels naar boven te halen. Welles waar  gebeurde dit via de lift maar toch.

Vorig jaar stapten we naar de Intra-tuin om iets anders te zoeken en we vonden iets anders.
We vonden 2 kleinere boompjes met lampjes erin. Ze zijn handzaam en hoeven alleen maar een beetje gefatsoeneerd te worden.


We vinden onze boompjes gezellig staan. Deze tijd vind ik ook heel geschikt om veel kaarsjes te branden.

In onze hal staat een kerstboom van hout en ook deze vinden we gezellig staan en is onderhoud-vrij. De tijd van het kerst-genieten gaat beginnen.

7 opmerkingen:

  1. Leuke boompjes op mooi dressoir, Pastoe?
    Vorig jaar een echte boom in pot gekocht en die komt over weekje weer binnen hij is mooi gebleven en we wonen in gewoon huis. Ook een in het maatje van jullie komt weer binnen op ons paarse Pastoe dressaoit, et een hogere maat en minder diep

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Lot, een dressoir van Pastoe. We hebben hem al heel wat jaren en hij blijft mooi net als de eettafel van Leolux. Ook dat is echt een blijvertje. Er gaat natuurlijk niets boven een "echte" kerstboom maar het wordt teveel voor ons en dit vonden wij een mooie oplossing. Veel plezier met jullie kerstboom.

      Verwijderen
    2. We hadden eerst een zwart dressoir en dies was aan bovenlad behoorlijk beschadigd voornamelijk door vocht.
      Vorig jaar de kamer gerenoveerd en gekozen voor deel paars behang. Op MP zoekopdracht pastoe gezet en na 2 maanden kwam een paarse kast. En weer tijdje later een hele grote kast van 2.30x 2 meter in de ivoorkleur Links en rechts boekendeel en middel deurtjes. was al 30 jaar oud maar nog heel mooi, opbouwen heeft H 3 dagen gekost.. Zo zijn we aan mooie dure kasten gekomen.

      Verwijderen
    3. Wat een meevaller zeg. Toppie!!!!

      Verwijderen
  2. Ik vind je dennenboompjes heel mooi staan. Vroeger hadden wij een hele grote kerstboom. Toen waren we nog jong en konden al dat werk goed aan. Nu ik wat (veel) ouder ben, mijn man overleden is en ik kleiner ben gaan wonen koop ik op de markt een paar Nordman dennentakken. Die verliezen hun naalden niet en ruiken heel lekker. Ik stop ze in oasis in een grote sierpot een slingertje lichtjes en een paar kleine rode en zilveren kerstballen maken het helemaal af. Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bernadette, dat is ook een goed idee. Zo heb je toch de geur van de dennentakken en die hoort gewoon bij de kerst. Fijne kerstdagen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.