Bezoekers

Volgers

vrijdag 31 december 2021

Plan cardioloog

Het was gisteren een druk dagje.

Natuurlijk waren we een half uur te vroeg in het ziekenhuis maar wij zijn liever te vroeg dan te laat want we moeten de Belgische regels nog even goed onder de knie krijgen.
Eerst ons weer aangemeld in de grote hal en dat soms nog even zoeken en daarna richting cardiologie.
Wij zaten als enige in de "wachtzaal" zoals ze dat daar noemen. 



Bij de cardioloog kregen we weer een fijn en duidelijk gesprek.






Wat is het plan?
Het hart is door de medicijnen nog onregelmatig maar wel rustiger geworden en dat konden we ook heel goed zien op de ECG. De cardioloog beveelt ons aan om eerst een Cardioversie te laten doen en daarna een Ablatie. In het ziekenhuis in Maastricht heeft ook al een Ablatie plaatsgevonden maar schijnbaar hebben ze daar voor de gemakkelijkste weg gekozen en alleen de rechterkant onder handen gekomen terwijl de linkerkant ook moet gebeuren maar dat is iets ingewikkelder. In België doen ze zo'n Ablatie in een keer, in Nederland mag je daarvoor twee keer komen 😟 Een geldkwestie??
Geen idee maar de patiënt zit er maar mee.

Het plan lijkt ons prima als dat tenminste de goede weg naar genezing is. 
Nou ja "genezing"  ......... als het de kwaliteit van leven verbeterd dan gaan we ervoor,

De cardioloog vroeg ons wanneer Lief tijd had voor de Cardioversie en Lief zei, "volgende week? Wij overwinteren anders altijd en het liefste heb ik alles maar achter de rug en kunnen we nog even weg met de camper." "Dan gaan we daarvoor zorgen," was het antwoord. "Kunt u maandag of woensdag?" "Doe maandag maar" en zo geschiedde.

Maandag 3 januari om 8 uur nuchter, moet Lief verschijnen in Tongeren in het ziekenhuis. Het wordt een dagbehandeling. 
Eerst moet Lief morgen nog een neuswisser ondergaan. Op onze vraag wat dat inhoudt hoorde we dat dit een corona-test is.
Alle vervolg afspraken zijn ook al gemaakt. De maand januari zal in het teken staan van de cardiologie en daarna zien we wel weer verder ook wat de Ablatie betreft.



We zijn nog een kop koffie gaan drinken met een heerlijk stukje appelgebak en hebben nog hartelijk zitten lachen over de neuswisser. Enig!!




Of het overwinteren er nog in zit??????? 
Ik heb Lief beloofd dat al kunnen we pas in Maart weg, dan gaan we gewoon. Eind april moeten we weer thuis zijn dus dat kan best. Voorlopig doen we het met onze video's die we op ons youtube kanaal 

Voor nu wensen wij jullie allemaal nog een hele fijne jaarwisseling en voor het nieuwe jaar een gezond en gelukkig jaar.
Lieve groetjes, Frits en Ellen


2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het zo snel nog kan. Vreemd dat Belgie toch zo anders is eigenlijk.
    Mijn dochter woont in Belgie en is al eens getest maar denk niet dat zij wist dat dat een neuswisser geweest is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nederland en België is een heel verschil. Wij vinden het in België prettiger enne ...... de neuswisser is weer achter de rug ;)

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.