Bezoekers

Volgers

maandag 10 januari 2022

Goede voornemens

Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is Gezonder gaan eten en dan bedoel ik niet minder snacks of minder snoepen want dat doen we al, zout gebruiken we ook maar heel zelden maar op vet kan ik wel eens meer gaan letten. 
Tegenwoordig kijk ik eens wat vaker op de app van het voedingscentrum. Als je hier invult wat je eet dan kun je meteen zien wat je allemaal binnen krijgt aan calorieën, koolhydraten enz. Het vergt wel wat discipline om het vol te houden en het gebeurt dan ook regelmatig dat ik een dagje oversla. Moet ik dus eigenlijk niet doen 😒

Waarom zijn al die "slechte" producten toch altijd zo lekker? Het zal wel in de gene zitten en het is zeker ook een gewoonte.
Vroeger vond ik water drinken vreselijk. Dat dronk je toch niet, nee frisdrank was veel lekkerder. Nu heb ik al jaren geen frisdrank meer in huis en drink water bij het leven. We gebruiken al jaren water uit een sodastream gevalletje en dat is heerlijk. 
Je vult je fles met kraanwater dan draai je de fles vast in de sodastream  en klaar is je prikwater. Wil je een smaakje dan koop je een suikervrije siroop en voegt dat toe aan het water. Meestal heb ik 4 flessen in de koelkast staan en het gaat erin als koek.
Dus voor ons geen frisdranken meer. We zijn ze niet meer gewend.
Koffie drinken we zwart, zijn we ook helemaal aan gewend. Zo went alles dus moet dat gezonde eten ook wennen.

Stel, en dan bedoel ik dus echt "stel" dat we toch weg zouden kunnen gaan met de camper in februari dan ga ik daarvoor eens een paar verse maaltijden invriezen voor onderweg. Kunnen we niet weg dan is dat geen probleem en hoef ik een paar keer niet te koken. 
Dat lijkt me een goed idee.
Vandaag staat hutspot op het programma. 

Maar eerst ga ik de diepvries eens schoonmaken

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

2 opmerkingen:

  1. Ik eet al haal lang koolhydraatarm en een van de voordelen daarvan is juist dat je niet zo op vetten hoeft te letten, de goede dan natuurlijk wel.
    Wij eten ook redelijk gezond, geen pakjes en zakjes of andere kant en klaar maaltijden. Wel koffie met koffieroom en ook cola drinken we graag.
    Door de week vrij basis en in het weekend een snackje en wijntje. We zijn buiten gewrichtsproblemen best wel gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Lot het heeft ook mijn voorkeur om koolhydraatarm te eten. Pakjes en zakjes gebruiken we ook niet meer. We doen ons best. Het bewegen begint nu ook weer langzaam op gang te komen.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.