Bezoekers

Volgers

zaterdag 8 januari 2022

Off-day

Gisteren hadden we een beetje een off-day. Kan ook eens gebeuren. Het is grijs weer buiten en daar houden we helemaal niet van, bah.  Anders waren we nu op weg naar Spanje om te gaan genieten  van de zon en het buiten zijn. Heerlijk met een dik vest aan en dan uit de wind even ergens neer strijken om weer verder te wandelen met onze foto camera's. 
Eerst moet Lief opknappen en daarna gaan we weer dus een mooi voorruitzicht toch?

Lief vindt het allemaal best maar ziet het allemaal niet zo snel verbeteren. Hij voelt overal pijntjes, neemt 4 keer per dag zijn bloeddruk op en controleert zijn hartslag. Soms word ik er kriegelig van. 
Ik heb met hem afgesproken dat hij dit weekend nog "vrij" mag zijn en dan ga ik met hem naar buiten. We beginnen met kleine stukjes. Even een frisse neus halen en andere mensen zien.

De 20ste is zijn afspraak met de chirurg ter controle. Dat wachten maar eens af. De pijn in zijn lies die hij voor de operatie had is niet weg en daardoor kan hij niet zo ver lopen. Dat valt hem tegen.
Foto's, echo's, bloedonderzoek, we hebben het allemaal gehad helaas zonder resultaat. Toen Lief de Prednison slikte werd hij weer een ander mens en dus wil hij weer Prednison of dat goed is of niet. Huisartsen hebben geen tijd meer. Ze zijn druk met al de Corona perikelen anders kon hij daar eens zijn verhaal kwijt. 

De 27ste gaan we naar een cardioloog met als specialisme, hartritmes. Daar horen we weer eens wat meer en voor de week daarna staat een afspraak met de cardioloog die Lief behandelt heeft.  Geduld is een schone zaak. Eerst maar eens zorgen dat hij nu in deze tussentijd weer energie opdoet maar wat ik ook verzin .... hij heeft er geen zin in op het moment.

Dus hoppa, de schouders er weer eens onder zien te krijgen.

5 opmerkingen:

  1. Het gezegde mag dan zijn "Kennis is macht", maar wat ik hier lees is dat kennis je ook behoorlijk in de weg kan zitten en daar lijkt het bij jouw echtgenoot wel op. Zo vaak per dag je bloedruk meten en bloedsomloop controleren en je pijntjes categoriseren lijkt mij ook wat teveel van het goede, vooral als je ook nog eens een rijke fantasie hebt. Of is je man gewoon een controlefreak die niet iets accepteren kan zoals het komt en daar dan het beste van maakt.
    Ik herken dat omdat ik al ruim 50 jaar getrouwd ben met zo iemand. In het begin was dat nog nauwelijks een probleem, maar naarmate de tijd vorderde werd haar controledwang/drang erger en pakweg 30 jaar geleden heb ik besloten er niet meer in mee te gaan. Het duurt een paar jaar eer dat geaccepteerd is, maar geeft wel rust.
    Hoe het ook zij, ik wens je veel rust, geduld en sterkte en beterschap voor je echtgenoot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem, ik denk dat mijn man zich erg ongerust maakt vooral omdat hij niet veel voorruitgang ziet. Het heeft tijd nodig denk. ik. De cardioversie is morgen 1 week geleden. Het probleem is ook dat hij vanaf 16 december al zit te tobben. Dat hij nu steeds controleert komt (denk ik) omdat hij iets wil wat waarschijnlijk niet helemaal zo is. Gezond zijn en de draad weer oppakken. Hij zal geduld moeten hebben.

      Verwijderen
    2. Een en al herkenning; mijn eigen dierbare controlefreakje kan na een week was in staat om een week na het vervangen van het kniegewricht op te merken dat ze eigenlijk alleen maar de pijn kwijt was, maar verder weinig vooruitgang opmerkte en staafde dat feit aan allerlei eigen waarnemingen die me ook uitgebreid voorgespiegeld werden. Op die momenten is het mijn taak om haar even met beide voetjes weer op aarde te zetten.
      Het grappige is dat ze drie maanden later, toen ze inderdaad weer hartstikke mobiel was, gewoon ontkende dat ze nog geen 3 maanden ervoor hartstikke negatief was over de ingreep. Het lijkt erop dat je geest een behoorlijke tijd nodig heeft om een idee te laten rijpen.
      Het gezegde "de geest is gewillig, maar het vlees is zwak" heeft kennelijk een veel breder toepassingsgebied dan op het eerste gezicht lijkt.
      Opgewekte groet

      Verwijderen
  2. Prednison heb ik ook een tijd gebruikt en een van de (fijne) bijwerkingen is dat je er opgewekt en blij van wordt. Waarschijnlijk heeft dat bij jouw man ook dat effect en kan hij dan automatisch meer.
    Geen idee of dat continue te hebruiken is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot, zolang heeft hij de prednison niet gebruikt. 10 Dagen meen ik. De pijntjes waren wel weg en daar tekent ieder mens natuurlijk voor. We wachten het maar even af. Geduld, geduld ffffff

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.