zaterdag 15 januari 2022

Persconferentie

Gisteren zaten denk ik heel veel mensen gespannen naar de persconferentie te kijken. Ik ook natuurlijk en niet om te horen wat er open mag en wat niet want dat was allang uitgelekt maar ik wilde eens zien hoe onze nieuwe minister van de Volksgezondheid, Ernst Kuipers, het er van af bracht.

In gedachten zag ik Hugo lekker thuis op de bank zitten en een zucht van verlichting slaken dat hij het slechte en goede nieuws nu eens niet hoefde te vertellen. Laten we eerlijk zijn het zijn nu niet direct de baantjes waar je voor in de rij wil gaan staan want je doet het nooit goed.

Ernst Kuipers komt over bij mij als een beetje zachtaardige man die denk ik toch wel de wind eronder heeft gezien zijn vorige baan. We gaan het zien. 

Wat mij steeds weer opvalt na een persconferentie is dat er altijd mensen zijn die al bij voorbaat zeggen dat ze zich er niet aan gaan houden. We doen niet aan de QR-code, we willen geen vaccinaties, we willen geen mondkapjes, we willen geen avondklok enz. enz.
Ook nu weer. Je moet er maar op komen zoals Sanne Wallis de Vries om een theater om te gaan bouwen als kapsalon. Kan dat zomaar? Hebben ze een vergunning? Huren ze kappers in? Geen idee maar steeds weer dat tegensputteren ......... vreselijk. Tuurlijk is het zuur als je nog niet aan de beurt bent om je zaak open te doen en tuurlijk is het op een gegeven moment financieel een zware dobber. Als het die mensen goed gaat hoor je niet dat het zo super goed gaat en gaan hun prijzen toch omhoog. Ik denk ook wel eens dat het hun in het verleden heel goed is gegaan want wie kan het zo lang uitzingen zonder inkomen? Nou, ik niet hoor. Dan was ik allang bij de bijstand beland.

Gisteren kreeg een berichtje via de Wahats App binnen. Ik vond deze woorden zo goed uitgezocht dat ik ze jullie niet wil onthouden.

Wij zijn te eigenwijs, wij weten het altijd beter.
Wij gaan altijd in discussie. Wij weigeren altijd om mee te werken aan maatregelen en wij zoeken overal iets achter of willen overal voor beloond worden.

Dat somt het wel zo’n beetje op.

En dit alles maakt dat er geen beleid te voeren is, dat er geen maatregelen kunnen zijn en vooral geen eensgezindheid.

We willen geen vaccinatie, geen booster, geen mondkapje, geen QR code, geen lockdown maar er wel over klagen en over in discussie gaan.

Krijgen we hier een lockdown gaan we shoppen in België, komen er maatregelen op wintersport gaan we deze ontduiken.
En wij weten alles beter, weten meer dan virologen, meer dan medisch specialisten.
Want wij hebben Facebook!

En weten we het niet beter dan zit er iets achter, we vertrouwen niets.

En zelfs wanneer er in de landen om ons heen wel gewoon met een QR code wordt omgegaan, zonder gezeur of gedram…. Worden de protesten vast uit het nieuws gehouden.

Best bijzonder eigenlijk.

Fijne zaterdag ❤

10 opmerkingen:

 1. Ha Ellen, ik vind jouw camperstukjes altijd heel leuk om te lezen dn hoop dan ook dat jullie binnenkort weer op pad kunnen, het is jullie gegund.
  Maar ik wil toch wel reageren op jouw opmerking over zelfstandig ondernemers en de cultuursector.

  Mensen die ondernemen hebben vaak lef en durven, met wisselend succes, hun geld en energie in hun onderneming te steken. Dat wil zeggen dat ze elke maand onder de streep beginnen en zo hun geld moeten verdienen, eerst kosten afdragen voordat ze er daadwerkelijk iets aan over kunnen houden. Vaak ook veel investeringen gedaan dus geld geleend.
  Mocht het mis gaan is er geen enkel vangnet voor ze en een pensioen is voor velen veel te duur om daar maandelijks geld voor neer te leggen. Dus "voor later" moet er ook geld gereserveerd worden, net als voor mogelijke arbeidsongeschiktheid.
  Allemaal zaken die mensen in loondienst heel normaal vinden als secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Dat ze, nog net vaak, het hoofd boven water kunnen houden komt waarschijnlijk door het feit dat ze die reserves aanspreken, als die er al zijn.
  Velen hebben ook geld geleend om deze tijd door te komen. Van een compensatieregeling van de overheid is nog weinig tot niks terechtgekomen.
  Besef je hoeveel stress deze mensen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Luz, dat klinkt niet echt leuk allemaal. Natuurlijk neem je een risico om op jezelf te gaan beginnen dat ben ik helemaal met je eens. Mij valt het vaak op dat mensen, hoe jong soms ook, op zich zelf beginnen. Geld lenen is nu natuurlijk aantrekkelijk door de lage rente maar het moet worden terug betaald. Ik vraag me ook vaak af hoe het zit met de overwaarde van een eigen huis om die op te nemen. Neem je overwaarde op dan zul je toch weer meer moeten gaan betalen iedere maand of heb ik dat mis? Dat houdt ons wel tegen om dat te gaan doen als gepensioneerden. We hebben veel overwaarde en zouden een mooie nieuwe camper kunnen kopen maar de onkosten iedere maand worden dan in ene keer een stuk hoger en willen we dat?

   Ik weet ook dat de meeste zelfstandigen geen verzekeringen afsluiten want ze zijn zowat onbetaalbaar en inderdaad dan maar sparen of panden kopen voor je oude dag. Ik hoor het vaak om me heen en nu een pandemie. Dat is het risico dat je kunt lopen. Heel moeilijk allemaal om een juiste keuze te maken en ik kan me heel goed indenken dat het allemaal voor slapeloze nachten zal zorgen. We weten ook dat we er voorlopig nog lang niet vanaf zijn. Wat is dan wijsheid? Heel moeilijk hoor.

   Verwijderen
 2. WE zijn een lastig volk! En eigenlijk hou ik daar van. Maar in dit geval , het geval van de pandemie: NIET

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Bertiebo, Nederlanders staan er bekend om. Ze vragen altijd; Waarom?

   Verwijderen
 3. Ik durf de stelling aan -op grond van mijn brede ervaring- dat maar heel weinig mensen zich de afgelopen tijd gehouden hebben aan de regels. Kappers die hun inventaris naar achteraf schuurtjes verhuisd hebben en hun (vertrouwde) klanten belden dat ze gewoon daar en daar terecht konden. Winkels die bij voorbaat al zeiden bij binnenkomst. O u komt voor de afspraak? Verjaardagen die volop gehouden werden. Moeders die samen afspraken om samen te komen om kinderen te laten spelen. Halve klassen. En ik kan legio dingen noemen. En ik snap het. Van die ondernemers ook. En van de klanten ook. Laten ze in ieder geval nooit zeggen dat de genomen regels tegen omnikron zo geholpen hebben. Daar trapt geen hond meer in. Want daar hebben de meesten zich niet aan gehouden. Wel de mensen met kwestbare gezondheid. Maar die deden dat toch al

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anoniem, ik weet het. Weinig mensen hielden zich eraan maar tja wat dan? Ik zou bijna zeggen, maak corona-klinieken en laat de reguliere zorg gewoon doorgaan.

   Verwijderen
  2. Toen er in de winter van 2017/2018 een griep epidemie was, was de druk op de zorg hoger dan nu. Niemand sprak over quarantaine, mondkapjes, zwarte scenario's en zo. Die quarantaine van nu geeft extra onnodige druk op de zorgcapaciteit. Omnikron van nu lijkt me momenteel niet ziek makender te zijn dan die griep van toen. En ja, uitbreiding van de zorgcapaciteit (desnoods aparte coronaklinieken) is geen overbodige luxe met een ouder wordende bevolking. Dat had de overheid misschien minder gekost dan alle steunpakketten nu.

   Verwijderen
 4. Gewoon leven zoals we voor de pandemie deden lijkt me het allerbeste.
  Het scenario:
  Ziekenhuizen vol dan hebt u pech gehad.
  3 Zieken thuis en geen thuishulp dan hebt u pech gehad.
  Crematie regelen, sorry alle mensen zitten thuis met corona. Kom over 2 weken maar terug.
  Rijbewijs verlengen, helaas geen mensen beschikbaar voor dit loket. Quarantaine hé.
  Arm gebroken, iedereen op de eerste hulp is ziek. Probeer het in een ander ziekenhuis, 100 km verderop.
  U staat met pech op de A1, wat vervelend. De enige, niet zieke, medewerker heeft een pechgeval bij Sappemeer. Duurt wel even.

  Ik heb de pest aan mensen die doen alsof de maatregelen niet voor heb gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen commentaar vandaag is ook een reactie toch?

  Gisteren nog niet op je blog over je broertje gereageerd. Mooie nagedachtenis heb je over hem geschreven, ontroerend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lot, dank je en inderdaad geen reactie is ook een reactie. Dank je :)

   Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.