Bezoekers

Volgers

vrijdag 18 februari 2022

Het gaat goed!!

Vandaag vrijdag. Meestal is dat mijn weeg-dag. Sinds 1 januari ben ik nu 3,5 kg kwijt. Niet veel maar ik houd me dan ook niet echt aan een dieet. Alleen minder eten, niet snoepen. Hebben we visite of wij gaan op visite dan doe ik lekker mee. 
Nu drink ik sinds 3 weken geen alcohol meer en ik weet nu dat ik daar dus niet extra van afval. 

Gisteren bij mams een stukje kersen vlaai gegeten en dat heeft me geen kwaad gedaan doordat ik crackers at bij de maaltijden in plaats van brood.
Als ik dat nu zo kan compenseren dan ben ik op de juiste weg want dat vergeet nogal eens. Dat is mijn grote struikelblok. Vergeten om te stoppen en al helemaal als het ook nog lekker is. Een ander mens krijgt misschien een verzadigt gevoel maar ik dus niet. Ik moet ophouden met eten terwijl nog heel veel zin heb om verder te gaan.

Lief heeft nooit problemen met zijn gewicht gehad maar is in de loop der jaren toch ongeveer 10 kg bijgekomen. Nu is hij niet echt dik maar zijn BMI is net over de 29 en dat is te veel vindt de cardioloog. Sinds woensdag is Lief dus ook bezig met afvallen en vanmorgen was hij al meer dan 
2 kg kwijt. Hij heeft door de ingreep ontzettend veel vocht verzamelt dat nu zijn lichaam begint te verlaten. Hij is helemaal blij met resultaat en laat de koekjes en snoepjes nu mooi in de kast staan en dat wil wat zeggen want Lief is best wel een snoepkous.

Ik heb het ritme alweer een beetje pakken. Even dat duwtje van de Eetmeter en dan kan ik strakjes, hopelijk, weer helemaal zonder al denk ik dat als we in Frankrijk zijn het toch weer even handig is met andere producten die ik niet helemaal gewend ben.

De weegschaal blijft in ieder geval thuis dus voorlopig is deze vrijdag de laatste weeg-dag. Dat komt wel weer als we weer thuis zijn.

9 opmerkingen:

  1. dat is de enige goede manier om aftevallen of om op gewicht te blijven.niet en en maar als je wat extraś eet ,de andere dag minder. sucses met lijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als voedingsdeskundige hoor ik heel vaak van mensen, die veel van hun wijntje/ biertje/ borreltje houden, dat ze niet extra afvallen als ze stoppen met drinken. Maar calorieën zijn calorieën. Het kan wel zijn dat je je consumptie gaat vervangen door extra snacken. En dan lijkt het of je niet afvalt door drank te laten staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Anoniem, ik heb altijd geroepen "ik laat gerust alles staan maar aan mijn wijntje komt niemand." Nu laat ik dus ook mijn wijntje staan en ik eet er niets extra's voor in de plaats. Gisteren at en dronk ik voor bijna 1400 cal Vandaag was gelijk gebleven maar dat kan vocht zijn. Het komt vast goed net als alle andere keren.

      Verwijderen
  3. Vroeger had ik dat ook dat ik lastig vond om te stoppen met iets eten als dat erg lekker was, maar dat is verdwenen, honger of trek heb ik ook zelden meer. Denk dat dat komt door jarenlang koolhydraatarm eten en deels vasten.
    Door de week een ik vrij simpel basis en kan dan in het weekend wat extra nemen. Ook geef ik wel eens een cijfer aan extra's een 7 neem ik echt niet, 8 zelden, een 9 denk ik toch nog even over na maar van een 10 smul ik echt heel erg van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat herken ik wel, soms is iets gewoon de calorieën wel waard en krijgt het een 10! Voor mij is dat gebak, en dan vooral een tompouce of hazelnootschuim of harde mokka.

      Verwijderen
    2. @Lot, tot heden ben ik het nog niet afgeleerd. Wie weet komt dat nog ......

      Verwijderen
  4. Hoi Ellen, goed dat de weegschaal niet meegaat op vakantie. Ook zonder de Eetmeter kan je in het buitenland prima 'gezonder' eten. Gewoon lekker veel groente eten en frites en zo laten staan. Maar goed, dat weet je net zo goed als ik, je hebt tenslotte een kast vol dieetboeken en jarenlange ervaring. Nu je samen wil afvallen is het wel makkelijker vermoed ik. Ik kijk uit naar de filmpjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Mevrouw Niekje. We weten het allemaal zo goed maar nu nog in praktijk brengen. Gisteren had Lief even een dip en nam een stroopwafel maar hij had het even nodig en dan is het goed zo. We gaan ons zeker in de groenten en fruit gooien en die frietjes die bestel ik gewoon niet misschien een heel enkele keer maar dan moet het wel met mayo erbij. Dat is voor mij wel eens een dikke 10 waard.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.