Bezoekers

Volgers

vrijdag 18 maart 2022

Het wordt weer beter.

Wat was het gisteren een grijze, kille dag. Bah, bah. Doordat het zo grijs was kon onze huishoud accu bijna niet bijladen en mijn laptop was bijna helemaal leeg dus ............. geen verhaal 😒 Wij staan namelijk zelden aan de stroom. Twee jaar geleden hebben we een Lithium accu laten plaatsen en hoeven we nog maar zelden aan de stroom.
Vandaag gaat het gelukkig beter. We hebben zelfs de zon gezien 🌞

Vanmorgen heeft Lief de fietsen uit onze garage gehaald en zijn we naar de Action gefietst die hier 4,9 km vandaan is. Google-maps aan, want we kunnen er niet zonder, en we konden vertrekken.
Heerlijk is dat om weer eens te fietsen al moest ik weer even wennen omdat deze weer anders werken dan onze grote e-bikes.


Eerst door het centrum want van uit de kant waar wij nu even "wonen" ligt de Action net achter centrum. 
Even een foto maken van het station en weer verder naar de Action. Fietsen in het buitenland is overal weer anders. Nu moesten we door een park waar het voetpad ook een fietspark is. In Duitsland moet je vaak over de trottoirs fietsen tussen de voetgangers door en in Spanje fiets je soms zo maar op de snelweg en dat vind ik altijd vreselijk eng maar het is niet anders.

Bij de Action, best een grote, hadden ze niet alles wat we zochten. Ik wilde nog een flessenrekje en een deurmat die buiten bij de camper kan liggen. Zo'n plastic mat met rechtopstaande stekeltjes. Hij is licht in gewicht, niet duur als iemand hem soms ook wil hebben en hem meeneemt. 
Maar niet getreurd want we hadden weer een tas vol met allerlei troep.


Lief is weer helemaal in zijn sas met zijn ei-pannetje. De vorige had ik weggegooid. De eieren bleven erin plakken en dat werkt niet. 

Na ons Action avontuur gingen we terug naar het centrum. Eerst even naar de Franse "VVV" maar klokslag 12 uur als de boel hier overal op slot gaat stonden de VVV mensen al buiten en ik net voor de deur. Te LAAT voor Franse begrippen. Pech.

We hebben jetons nodig. Soms moet je om water te krijgen een jeton betalen en de onze zijn op en we willen eigenlijk water tanken.
"Dan gaan we toch de stad bekijken en lunchen." stelde Lief voor.

Onze fietsen met zijn speciale kettingen vast gemaakt aan een fietsenrek en aan de wandel door de stad.






Je komt hier van alles tegen. Eigenwijze mannetjes, dames die gesluierd zijn en dames die net uit bad stappen 😁😅
Het was zeker weer een leuke dag. 's Morgens vertrokken we met een vest nog onder onze jassen aan maar na de lunch verdwenen de vesten in onze rugzakken. Het werd steeds warmer.

Onderhand was het wel twee uur geweest en dus toch nog maar even langs de Franse "VVV" die nu wel open was. Helaas geen jetons, nee die konden we op de camping kopen naast de camperplaats wist de dame ons te vertellen. Oké.

Op de camperplaats aangekomen zagen we dat het druk was geworden. Het zijn vooral campers die vanuit Spanje komen en weer op weg naar huis zijn. Eerst even langs de receptie van de camping voor de jetons. Helaas was de receptie gesloten ............
Morgen gaan we toch weer verder en dan maar zonder jetons. We komen ze vast nog wel ergens tegen.

Naast ons staat een camper uit Luxemburg met hele aardige mensen. We hebben gebabbeld over campers (natuurlijk), Sahara zand en over de oorlog in de Oekraïne.
We waren het er helemaal over eens hoe het toch mogelijk is dat één man zoveel kan schade kan aanrichten terwijl bijna niemand dit wil 😓. Laten we hopen dat het allemaal niet te lang blijft duren en dat de vele vluchtelingen weer naar hun eigen land kunnen naar hun vrienden en familie.


2 opmerkingen:

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.