Bezoekers

Volgers

maandag 14 maart 2022

Stom, stom, stom

Vannacht hield de regen in ene keer op en toen ik vanmorgen door het raam naar buiten keek was het goed mistig. Eén horizontale wolkenstreep was te zien op de weerkaart in Frankrijk en daar zaten wij net in maar niet getreurd, vanmiddag zou de zon komen en hij hield woord.

Wij maakten ons na het ontbijt en de koffie, reisvaardig en gingen gewapend met onze mifi richting het centrum. 
En waar zouden we zijn zonder google-maps? Nergens toch. 

Google-maps bracht ons netjes naar de Orange winkel in het centrum en in mijn beste Frans vroeg ik; "Je veux recharger ma carte." Ik liet mijn mifi apparaatje zien zodat ze zouden begrijpen om welk soort kaartje het ging. Ik hoef geen sim kaartje maar alleen een data kaartje. De juffrouw die bij de ingang stond zag ik denken, hoe moet ik dat gaan klaren? Maar een vriendelijke jongeman kwam ons meteen te hulp en toen hij onze mifi zag begreep hij wat wij wilden.
Hij nam plaats achter zijn computer en ik mocht meekijken. Welk kaartje wilde ik, 2Gb of misschien wel 4Gb voor €10.
"Nee," zei ik "ik moet veel meer hebben." "10Gb dan of misschien wel 20 of 35Gb."  "Ja, die van 35Gb" gaf ik als antwoord. 

De gebruikelijke procedure ging in z'n werk. Paspoort, adres, postcode. Dat adres werd een struikelblok. Hij had graag ons Franse adres want het Nederlandse pakte de computer niet. Tja dat hebben wij niet en ik maakte hem duidelijk dat we met een camper onderweg zijn en geen adres hebben in Frankrijk.
Uiteindelijk is het toch allemaal gelukt en zijn we 35Gb rijker en €40 armer naar buiten gegaan.


We maakten nog een wandeling door de stad maar veel winkels waren gesloten en gaan pas om 14.30 uur open. Lief had nog een paar leuke schoenen gevonden die buiten op een rekje stonden. Toen ik met de schoen in mijn hand naar binnen ging zei de verkoper dat hij nog gesloten was en om 14.30 uur pas open ging. Jammer. De schoen heb ik weer in het rekje gezet en we zijn weer verder gelopen.
Het was pas half 12 dus om nog een ommetje te maken dat had niet veel zin want dat moest wel een heeeeeel groot ommetje worden. Ergens een hapje eten kon ook niet want de eetgelegenheden waren ook nog gesloten.

Dus de camperplaats weer in mijn google-maps gezet en daar gingen we weer. 
Stom, stom, stom. Er zijn twee camperplaatsen in Bourg-en-Bresse en nu tik ik natuurlijk net de verkeerde in dus toen we arriveerden kwam de plaats ons niet bekend voor en onze camper stond er ook niet.
Geen echte ramp vond ik maar Lief vond het allesbehalve leuk en was zowat op sterven na dood, mannen 😁
We moesten nu 1,7 km lopen naar onze camperplaats.
Lief strompelde naast me voort. Zijn been/heup deed zeer en we moesten nog langs de Lidl die achter de camperplaats ligt 💪💭

Wat een grote Lidl was dit. Nog nooit zoiets groots gezien.


Op deze foto is nog niet eens de helft te zien.

Natuurlijk hadden we weer veel te veel gekocht. Nu is dat normaal geen ramp maar we moesten het wel naar de camper dragen.
Lief is neergeploft toen we weer thuis waren en beloofde me niets meer te doen vandaag dus vanmiddag geen schoenen kopen in het centrum.
Alles bij elkaar hadden we toch bijna 10.000 stappen gelopen. Arme Lief.

6 opmerkingen:

  1. Ha, ik houd van verhalen over stommiteiten, al is het alleen maar 'ter lehringe ende vermaack' Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik de beschreven stommiteiten niet echt groot vond. Het viel allemaal best mee. Misschien dat meespeelt dat ik nog goed ter been ben en mijn hand, -niet het meest gelukkige voorbeeld in dezen-, er niet voor omdraai om 10 000 stappen te lopen. Dat is ca 6,5 km. Het houdt je fit.
    De Europese vlag mag dan het symbool zijn van een verenigd Europa, maar een minstens zo groot symbool ervan vind ik toch ook de supermarktketens Aldi en Lidl. Waar je ook komt in Europa, je vindt er altijd wel eentje in de buurt. Voordeel ervan vind ikzelf dat je er ook yoghurt kunt krijgen die niet gezoet is. Hoe zuiderlijke je komt in Euyropa, hoe zoeter de smaak lijkt het wel. En Portugal, buiten kijf een hartstikke mooi land, spant daarin wel de kroon. Het lijkt wel of ze daar overal en altijd suiker aan toe voegen, ongeacht welk voedsel. En dan is voor mij (diabeet), een van die Duitse supers een uitkomst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Willem, ja die Portugezen (en ook de Spanjaarden) hebben bijna niets ongezoet, zelfs gewone melk verkopen ze gezoet, je moet echt je best doen om het ongezoet te vinden. Jammer is dat. Ik vind het wel leuk om de Lidl-filialen te vergelijken, in ieder land ander aanbod!

      Verwijderen
    2. @Willem, hoe zuidelijker je komt hoe zoeter alles wordt. Ben je wel een in Marokko of Tunesië geweest? Daar zijn winkeltjes die allerlei zoetigheden verkopen. Ze zijn piepklein en de kleuren doen je bijna pijn aan de ogen. Blauw, paars, groen, roze, rood ,geel en ga maar door en dat is allemaal zoet snoep. Ze vinden het heerlijk.
      @mevrouw Niekje,het is altijd weer leuk om een Lidl of Aldi in het buitenland te zien. Ooit was mijn wasmiddel op en ik koop altijd Formil van de Lidl. Daar krijgen we geen jeuk van. De Lidl in Spanje heeft dit wasmiddel weer niet. In Spanje ga ik naar de Aldi voor babywasmiddel en dat vind ik thuis in Nederland weer niet. Al doende leeret men.

      Verwijderen
    3. @Ellen, Tunesie is eenmaal mijn bestemming geweest in de jaren '90 en het is bij die ene keer gebleven. Het positieve vond ik dat ze er erg lekkere vruchtensappen hadden; ik ben geen wijn- of bierdrinker, maar daar tegenover stonden me teveel negatieve ervaringen. Als toerist was je vooral een wndelende portemonnee die ze naar believen konden/mochten leegroven en zelfs bij de kleinste koop werd er nog geproberd om je af te zetten. Hoewel ik geen afdinger ben deed ik het daar toch, maar dan verwacht, ja, eis ik ook dat dee afgesproken prijs de werkelijke prijs is. Veel stennis schoppen ingeval ze zich niet aan die regel hielden bleek een probaat middel, want ze waren wel doodsbenauwd voor de rondkuierende politieagenten en die kwamen er meteen op af als ze ergens kabaal hoorden.

      Verwijderen
  2. Hoi Ellen, ach.. kan gebeuren, gelukkig heeft je man het gered en die schoenen komen wel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo @Mevrouw Niekje. We zijn nu in Vesoul en morgen gaan we eens kijken in de stad. En dat pijnlijke been/heup heeft vandaag weer netjes gelopen. We worden nog getraind.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.