Bezoekers

Volgers

dinsdag 12 april 2022

Clubjes

Gisteren had ik een bezig dagje. 
Alles begon met mijn "gouden meisje". Samen hebben we de boel weer blinkend schoon gemaakt behalve de ramen van de woonkamer, die moeten nog een sopje krijgen.

Gisterenmiddag gingen we samen met een stel andere flatbewoners naar ons jeu de boules veldje dat achter de flat ligt. 

We woonden nog niet zo heel lang in de flat. Doordat we beiden nog werkten leerden we niet zoveel mensen kennen.  We zagen achter de flat het jeu de boules veldje er werkeloos bij liggen. 
Het zou aanleiding geven om andere bewoners te leren kennen. Het zou in het voordeel van iedereen zijn om elkaar wat beter te leren kennen.
Het bleef echter bij plannen maken totdat we met andere flatbewoners erover spraken en hun leek het ook wel iets.

Zo gebeurde het dat we met ons viertjes op een maandagmiddag naar de jeu de boules baan gingen. Het duurde niet lang of er kwamen ook andere bewoners kijken wat wij aan het doen waren. Het leek hun ook wel leuk maar zij hadden nog nooit jeu de boules gespeeld. Nou wij ook niet hoor. We leren het wel.
Zo kwamen er steeds meer bewoners in ons groepje en na onze gespeelde "wedstrijd" dronken we samen een glaasje wijn of liever gezegd een bekertje wijn. Om de beurt nam er iemand 2 flessen wijn mee. Een rode en een witte en bekertjes en was er iemand jarig dan werden er ook nog hapjes uitgedeeld door de feesteling.

Het andere stel die samen met ons ooit zijn begonnen zijn al alle twee al overleden, te jong. Zo zijn er al meerdere leden van ons clubje overleden en gisteren dachten we erover hoe nieuwe leden te werven. Er zijn in de loop der jaren wel nieuwe leden bij gekomen maar het begint weer danig uit te dunnen.

Vanuit het jeu de boules clubje is ook een nieuwjaarsborrel ontstaan die meestal in de eerste week van januari plaatsvind en sinds een paar jaar organiseren we in de zomer een barbeque middag.

Vanuit het jeu de boules clubje is er ook een wandelclubje ontstaan op de maandag ochtend. In de flat wonen ook studenten en zij hebben in de zomermaanden een volleybal club.

Geweldig toch hoe zoiets is uitgegroeid. 

6 opmerkingen:

  1. Hoi Ellen, wat leuk om zo met elkaar in contact te komen en te blijven. Inderdaad wel belangrijk dat er nieuwe aanwas komt, anders sta je straks ineens met z'n tweetjes. Gaaf dat dat jullie zoveel leuke dingen doen als pensionado's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. We doen ons best met heel veel plezier 🥰

      Verwijderen
  2. Ja dat is zeker leuk. Gezelligheid waar je woont, best belangrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt altijd 1 initiatiefnemer nodig en dan volgt de rest van zelf. Het is zo gezellig zo een praatje hier en daar of eens in de zoveel tijd iets ondernemen. Is bij ons op het plein ook zo.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.