Bezoekers

Volgers

dinsdag 19 april 2022

Heerlijke wandeling

Gisteren tussen de wasjes door hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door de Hoge Fronten.
De Hoge Fronten en Kazematten zijn vestingswerken uit de 17de eeuw. In de tweede wereldoorlog lagen hier duizenden soldaten gelegerd en werden de Kazematten gebruik als schuilkelders.

Mams weet er nog veel over te vertellen hoe ze hier als kind speelde en later als 11, 12 jarige met haar ouders kwam schuilen als het luchtalarm afging. Ze sliepen hier en hebben er zelfs ooit eens kerst gevierd. Mams heeft hier toen Stille nacht, Heilige nacht gezongen voor soldaten. Ze vertelt er nog geregeld over.

Nu is het een natuurgebied waar je een rondleiding kunt krijgen in de Kazematten en waar je heerlijk kunt wandelen. Op een dag als gisteren zijn er ook veel studenten te vinden die komen picknicken of liggen te lezen op een dekentje.


Er waren zelfs twee studenten die hun muziekinstrumenten bij zich hadden en aan het oefenen waren.
Heerlijk!!!!!


Toen we even neerstreken op een bankje zag ik een muurhagedis aan de overkant tegen de muur lopen en net toen hij even zat te genieten van het zonnetje kon ik hem op de foto zetten.


Ik moest flink zomen maar je kunt hem zien zitten.

Wat is het hier toch genieten. In de binnenstad is het in de parken overvol maar hier kun je nog heerlijk wandelen en genieten van de natuur.


De torens die je hierboven kunt zien zijn van de bekende kerken die aan het Vrijthof staan. De St. Jan en de St. Servaaskerk.



De kerk die je hier op de foto ziet is nog te koop. Hij is prachtig maar ons iets te duur 😂 Er woont nu een gezin in met 2 kinderen.


Het was een heerlijke wandeling en dat zo midden in de stad Maastricht.

3 opmerkingen:

  1. De kazematten zullen altijd met jullie verbonden zijn, door de verhalen van je moeder.
    Leuk dat je muziek gemaakt werd en de muurhagedis is bijzonder, die komt niet overal voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De muurhagedis komt alleen in de vestingwerken van Maastricht voor en inderdaad, de kazematten blijven voor mij altijd een verhaal hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ellen, zal ik onthouden voor de keer dat ik, ooit, nog in Maastricht kom. Wat een mooi gebied!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.