Bezoekers

Volgers

zaterdag 2 april 2022

Inflatie

De inflatie van Nederland loopt zienderogen op tot bijna 12%. en was sinds 1945 nog nooit zo hoog las ik.
Het ergste zijn de energieprijzen. Als ik soms hoor op tv wat mensen daar per maand aan kwijt zijn dan schrik ik daar echt.
De benzine en de diesel gaat ook met sprongen de lucht in. Wij maakten het in Frankrijk mee dat de diesel op 1 dag met €0,40 de lucht in schoot. 

Gisteren hoorden wij ook weer zoiets.
Onze camperstalling gaat sluiten per 1 oktober. Het terrein is verkocht en wordt geen stalling meer. Volgende week gaan ze een briefing sturen naar al die mensen die daar hun caravan of camper hebben gestald en dat zijn er nogal wat. 850 Stuks die nu op tijd van een half jaar een nieuwe plek moeten zien te vinden. Bijna een onmogelijke taak.

Wij boffen dat we het eerder hoorde van een kennis en misschien de drukte voor zijn. 
We zijn dus druk op zoek naar een nieuwe plaats. Gisteren gingen we eens kijken na intensief mailcontact met de eigenaar van een camperstalling om ons op te geven want zo werkt dat. Je komt op een wachtlijst te staan. We zijn dus in afwachting van.

Nu werd ons daar verteld dat er mensen op de wachtlijst staan in afwachting van een aankoop van een nieuwe camper en die zich nu afmelden omdat de brandstof prijzen zo de lucht in schieten en ze de aanschaf maar uitstellen. Men zegt wel eens, van afstel hoeft geen uitstel te komen maar in deze gevallen denk ik wel.

Zo valt voor veel mensen hun toekomstplannen, die ze hadden voor na hun pensionering, in duigen.
Het wordt zo onderhand allemaal wel heel kostbaar en daarbij staan de pensioenen al jarenlang op het zelfde bedrag. Ze groeien niet mee terwijl ons dat wel ooit beloofd werd. We spaarden er hard voor om na ons werkzaam leven dingen te kunnen doen waar we ooit van droomden. 


Jammer voor al die mensen dan hadden ze maar .............. zo wordt er over gedacht. 
Ik vind dit vaak in en in triest.

4 opmerkingen:

  1. Ik schreef er ook al een blogbericht over. Je werkt je hele leven, zet wat geld opzij om een mooie oude dag te hebben en dan kan je 't uitgeven aan basisbehoeftes. Ik vind tenminste dat elektriciteit en gas basisbehoeftes zijn. Erg zuur!
    Toen we vorige maand in Tenerife waren schrok ik ook van de prijzen op een terrasje. We betaalden daar vlot 2.30 euro voor een koffie terwijl we vorig jaar oktober aan de Costa Blanca nooit meer dan 1.80 betaalden.
    Nu ja, we zijn blij dat we dat allemaal nog kunnen. Hoeveel gezinnen gaan er niet in de problemen komen als dit nog langer doorgaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Myriam, ik ben het helemaal met eens over wat de basisbehoeftes zouden moeten zijn. Wij kunnen het nog doen maar al die mensen die dat niet meer kunnen .........

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.