Bezoekers

Volgers

zondag 3 april 2022

Lazy sunday

Het is vandaag een zondag zoals er zovele zijn. Het is niet direct mijn favoriete dag van de week. Is het ook nooit geweest. Het is een dag die een bepaald gevoel bij me oproept.
Het was een "vrije" dag die vaak vol verplichtingen zat en dat gevoel is altijd blijven hangen. Gaf mij maar de zaterdag. Dan was ik zo vrij als een vogeltje en deed ik waar ik zin in had.

Later kreeg ik een baan waarin ik ook op zondag werkte. Zo werd de zondag een werkdag voor me. De tijd dat iedereen riep; Prettig weekend, was voorbij want mijn weekend kon zo maar op een dinsdag of woensdag beginnen.
Ik had daar wel moeite mee en heb er wel een heel jaar over gedaan eer ik daar aan gewend was. 

Eerder werkte ik in het onderwijs en had ik alle zon- en feestdagen vrij. Net als de herfstvakantie en de kerstvakantie enz. In de zomer had ik 6 weken vakantie al was je meestal in de laatste vakantieweek weer bezig met voorbereidingen maar toch. 
Nu moest ik wel altijd in het hoogseizoen op vakantie terwijl mijn ex-man net in het voor- of naseizoen vakantie moest nemen. Wat een geregel was dat steeds weer totdat er kindertjes kwamen.

Nu ben ik 3 jaar met pensioen en ga op vakantie wanneer ik wil. Wat een luxe.

Maar de zondag is altijd voor mij "de zondag" gebleven terwijl het nu een dag is dat er ook winkels open zijn en een dag zonder verplichtingen. Laten we zeggen een vrije dag net als al die 364 andere dagen in het jaar van een pensionada.

Ik wens jullie allemaal 



6 opmerkingen:

  1. De zondag is ook mijn minst favoriete dag, ook altijd zo geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond in mijn kindertijd zondag nooit zo heel leuk. Wij waren niet gelovig, dus dat telde niet mee. Maar het was wel saai en je moest echt je eigen vertier zoeken. Buitenspelen, binnenspelen met slecht weer. Mijn ouders luisterde naar klassieke muziek. Op de middelbare school werd het iets anders, want na een zaterdag met veel activiteiten zoals zwemwedstrijden en uitgaan was zondag toch nog druk want dan moest al het huiswerk gedaan worden. En natuurlijk sliep je uit dus was je daar de rest van de dag mee bezig. Ook introduceerden mijn ouders een borreluurtje met een drankje en chips en toastjes. Ik dronk toen Pina Colada of Pisang Ambon (brrr denk ik nu..zoet!!!!!!!!!) Maar was gezellig hoor! Nu is zondag heerlijk, meestal doe ik namelijk niet zoveel en dat is precies wat ik nodig heb!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Pisang Ambon jaaaaa dat heb ik ook nog gedronken, getsie. Heb je ook nog op zondagmorgen radio Luxemburg geluisterd met Felix Meurders :))
      Wij gingen 's middags opa en oma bezoeken en dat deed ik later weer bij mijn ouders.

      Geniet ven je zondag!!!

      Verwijderen
    2. Nee, dat luisterden we niet. Ik luisterde als kind wel naar de Ko de Boswachtershow en nu al een jaar of 20 naar Vroege Vogels. Grootouders bezochten we niet zo vaak.

      Verwijderen
    3. Jij bent ook nog een stuk jonger dan ik. 🫢

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.