Bezoekers

Volgers

maandag 25 april 2022

Stadskanaal

Vanmorgen kletterde de regen op ons dak en het was niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan om een fietstochtje te gaan maken. Het weerbericht beloofde niet veel goeds maar rond 11 uur hield het plotseling op met regenen.

Tijd voor ons 😀
Fietsen te voorschijn gehaald en op weg naar Stadskanaal.
Het was maar 6,8 km fietsen dus mocht het weer gaan regenen dan waren we niet zo vreselijk ver huis al was het wel ver genoeg om kletsnat te worden 😕

"Koud hoor, het lijkt wel winter," zei Lief en hij had gelijk. Ik had mijn jas tot bovenaan toe dicht geritst en nog net mijn muts niet op gezet.

Het tochtje was wel mooi. Langs het kanaal met de boten en schepen erin. Zoiets zie je niet bij ons in Limburg. Water trekt mij trouwens altijd wel.


Aan de rechterkant is de winkelstraat, in het midden liggen de schepen en aan de linkerkant staan weer huizen. Dat vind ik altijd zo mooi dat dat kan.


We hebben heerlijk gewandeld en tussendoor koffie gedronken met een broodje. 


Nog een paar boodschapjes gedaan en daarna weer terug naar onze camperplaats. 


Morgen moeten we op tijd in Veendam zijn want dan wordt er aan onze camper gewerkt. We gaan er een Maxxfan laten opzetten en wie weet wat er nog meer volgt want als we daar zijn zien we zoveel mogelijkheden wat we allemaal graag zouden willen ............... Hebben we weer wat om naar uit te kijken een volgende keer 😊

2 opmerkingen:

  1. Vandaag was je 'op Knoal' zoals de inwoners Stadskanaal noemen. Voor mij is het altijd een raadsel geweest geweest hoe ze precies wisten of met 'Knoal' nou Stadskanaal of Musselkanaal. Die mate van verfijning heb ik niet onder de knie gekregen in de tijd dat ik in die omgeving een grote klus had en een paar maanden Wildervank in een hotel verbleef.
    Wel een mooie streek, maar je moet wel van water houden en laat dat nou iets zijn waar ik absoluut niks mee heb. Maar gelukkig heb je in die omgeving ook gebieden zonder water en de bevolking heeft dan wel de naam stug en ontoegankelijk te zijn, maar dat is niet mijn ervaring. Misschien dat het lag aan het feit dat ik ze goed kon verstaan omdat ik van huis uit een 'buurdialect' spreek, maar heb nooit problemen gehad op dat gebied.
    Ronduit plezierige herinneringen bewaar ik aan Pekela, Oude of Nieuwe, dat weet ik niet meer, maar ik passeerde dat dorp vaak en op de geluidswal langs de weg had iemand "Moi" geschreven; Goedendag in de landstaal, dus niet aan het Frans denken. Ik voelde me er altijd erg welkom door. Zelfs nu, ruim dertig jaar later koppel ik Pekela nog steeds aan dat 'moi'.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaaaaaa, Moi, dat horen we hier geregeld Willem. Jaren geleden waren wij aan de Ostsee en ook daar zegt men Moi tegen elkaar. Het kwam me meteen weer bekend voor en wat dat water betreft ....... ik ben er gek op.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.