Bezoekers

Volgers

woensdag 18 mei 2022

Alleen op de wereld

Vanmiddag kwamen wij op een camperplaats aan waar helemaal niemand stond. Ongelooflijk toch. Gisteren konden wij nog net één plekje krijgen en vandaag zijn wij de enigste. 


Toen wij pas een camper hadden vond ik het best eng om ergens helemaal alleen te staan. Vooral die keer dat we ergens in noord Spanje stonden voor een grote rots waar volgens een boekje de Vale gieren zouden moeten zijn.
Lief is fan van deze enorme vogels.

Deze foto heb ik ooit eens gemaakt toen we een nest ontdekten in noord Spanje op de richel van rots.

Nadat we deze hebben gezien is Lief helemaal in de ban geraakt van deze soort.

Zo belanden we toen dus met de camper voor een hoge rots in een bos, helemaal alleen en het regende.

We hebben daar die dag overigens geen gieren gezien maar die nacht werd het pikkedonker. Ik vond het helemaal niks. 

Lief verzekerde me dat zelfs iemand met kwaad in de zin ons helemaal niet kon zien. Zo donker was het. Op een gegeven moment heb ik toen de gordijnen maar dicht gedaan en me gedragen als een struisvogel.
Wat ik niet zag was er ook niet, punt uit. Ik heb die nacht boven alle verwachtingen in heel goed geslapen en mijn angst om ergens helemaal alleen in de rimboe te staan was zo goed als verdwenen.

We zijn er natuurlijk wel op berekend dat ongenode gasten naar binnen zou willen net als zovele andere camperaars en het lijkt me dan ook niet verstandig om zomaar een camper binnen te stappen terwijl de bewoners aanwezig zijn.

Het blijft toch vaak een punt van discussie tussen de vele kampeerders en het verhaal over dat er bedwelmend gas in de camper of caravan gespoten wordt blijft een spannend iets terwijl dit verhaal helemaal niet klopt. Hoe kan iemand met een busje gas in een mum van tijd een hele ruimte vol spuiten zodat de bewoners van de wereld raken en ergens de volgende dag pas weer wakker worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.