Bezoekers

Volgers

donderdag 12 mei 2022

de Bovenburen .....

Een hele tijd geleden schreef ik over onze bovenburen van 3-hoog. Ze wonen 1 verdieping boven ons en waren nogal luidruchtig. In die tijd ben ik contact gaan zoeken met de bovenburen van 4-hoog en ook zij hadden er enorm veel last van. Zelf ben ik toen actie gaan ondernemen uit naam van ons (2-hoog) en de buren van 4-hoog.
Eerst heb ik toen contact opgenomen met de beheerder van ons appartementen complex en daarna met de eigenaar van 3-hoog die zijn huurders maar eens tot de orde moest roepen.

Om een lang verhaal kort te houden, het hielp en er braken rustigere tijden aan. Nu zijn wij ook veel afwezig maar in de tijden dat we thuis zijn beginnen de rumoerige tijden weer opnieuw aan te breken.

Het is een jong koppel die 3-hoog wonen. Hij is een Limburger en zij een buitenlandse. Twee, drie keer in de week hebben ze een heftige ruzie en zij kan dan ontzettend hard schreeuwen. Niet normaal. Het gebeurd ook, en lach niet, dat we heel hard gegil horen tijdens hun sex spelletjes want ook dat horen we allemaal. Dat kan ook bijna niet anders want het gaat er nogal heftig aan toe. Je zou soms geneigd zijn om de politie te bellen omdat er iemand vermoord wordt.

De appartementen zijn nogal gehorig maar in de 20 jaar die we hier nu wonen hebben we zoiets nog nooit meegemaakt. We wonen in een keurige buurt met koop appartementen. Op het moment hebben we nogal last van "huisjesmelkers". Ze kopen appartementen op en verhuren ze dan. De bewoners van 3-hoog horen hier gewoon niet thuis tenminste ze gedragen zich niet zoals het hoort.
Het maakt mij echt niet uit wie er woont als ze zich maar gedragen en zich aanpassen zoals we allemaal doen.

Overdag horen we hun niet maar tegen zeven uur, half acht 's avonds begint het. Eerst het gedreun van een computerspel dat met zijn bassen voor veel overlast zorgt. Dat gaat de hele avond door. Daarna breekt het nachtleven van hun aan fffffffffff.

Afgelopen nacht was het ook weer goed raak wat ruzie maken betreft en Lief heeft bijna geen oog dicht gedaan.

Gisteren kwam ik de buren van 4-hoog tegen en ook zij ergeren zich dood. Ze zijn al op 3-hoog gaan bellen om te vragen of het wat zachter kan, helaas zonder resultaat en dus gaan we weer actie ondernemen.

Vandaag zal er een mailtje naar onze beheerder gaan die dan een brief naar de eigenaar zou sturen.
Of ik nog zal horen hoe het af gaat lopen voor maandag betwijfel ik maar de buren van 4-hoog zouden het ons zeker laten weten zodra ze meer weten.
Ons woongenot gaat zo aardig naar de filistijnen en dat kan niet de bedoeling zijn.

10 opmerkingen:

  1. Erg vervelend! Hopelijk komt er een goede oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het ook. Vanmiddag was het weer prijs. Ruzie en huilen. Zo zielig.

      Verwijderen
  2. Begrijp nooit zo goed hoe mensen zich zo kunnen gedragen in welke buurtr dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens Lot. Er zijn toch dingen die je liever privé houdt.

      Verwijderen
  3. Ik snap dat ook nooit, denk je niet aan je buren denk ik dan. Het is geven en nemen maar soms....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. consumindersingle.blogspot.com

      Verwijderen
    2. Soms is het meer nemen dan geven ...............

      Verwijderen
  4. Hoi Ellen, ik vind het jammer voor jullie dat dit zo gaat. Ik vind ook dat het niet hoort, men hoort rekening te houden met de buren. Het klinkt niet alsof ze het erg prettig met elkaar hebben en er is duidelijk iets aan de hand. Maar dat is jullie probleem niet, dat moeten ze zelf oplossen. Misschien helpt een brief even, maar als deze relatie zo is als je zegt dan vermoed ik dat het niet voor altijd zal stoppen. Ik heb geen advies maar als er echt hard geruzied wordt zou je ook de politie kunnen inschakelen. Misschien is er ook wel sprake van meer dan gewone ruzie met hard schreeuwen? Huiselijk geweld kan ook aan de hand zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben er ook bang voor dat het soms te ver gaat. Gisterenmiddag hoorden we het vrouwtje weer huilen tussen de ruzies door. Vreselijk verdrietig.

      Verwijderen
    2. Mijn jongste dochter had een soortgelijk probleem in haar oude en gehorige flatje: luidruchtige seks midden in de nacht waarvan ze regelmatig wakker werd. Op een dag kreeg ze er genoeg van. Ze kwam haar benedenbuur tegen bij de vuilnisbakken en klopte haar even op de schouder. Ze keek haar aan en zei: "ik kan 's nachts alles bij jullie horen, werkelijk alles...": Het arme vrouwtje maakte zich terstond uit de voeten en toen riep mijn dochter haar nog na: Jullie schijnen veel plezier te hebben!" Werkelijk, het was afdoende. Twee maanden later is het stel verhuisd.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.