Bezoekers

Volgers

woensdag 25 mei 2022

Middernachtlicht

Meestal gaan we rond half 11 naar bed. Lief kijkt zijn telefoon nog eens na op nieuwe berichten en ik duik heerlijk weg in mijn leesboek.

Gisterenavond viel het me op dat het nog niet donker was buiten en daardoor vergat ik de tijd. Op de tv begon net op 1. Ik heb er altijd naar gekeken maar de laatste weken niet meer. Ik word er moe van. Ideaal natuurlijk om voor het slapen gaan dan te kijken maar ik word er anders moe van. Er zitten altijd dezelfde mensen die het allemaal denken te weten en waar ik dan naar moet luisteren. Vrienden van vrienden zie je ook altijd weer verschijnen. Voor mij hoeft dat niet en ik kijk er ook niet meer naar.

Maar we zitten nu dus op de plek waar je om half 11 nog buiten de krant zou kunnen lezen. Grappig en vreemd.


Jaren geleden bevonden we ons in de buurt van de evenaar (Indonesië) en daar werd het 's avonds om zes uur donker en 's morgens om zes uur weer licht, dat vond ik toen ook zo vreemd. Bij het zomergevoel hoort het langer licht te zijn.

Gisteren hadden we een regendag en daar kwam geen zomergevoel bij kijken en dan om half 11 's avonds nog zo licht buiten.

We gaan dus de komende zomer genieten van de lange Zweedse zomeravonden. Ik laat me verrassen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.