Bezoekers

Volgers

vrijdag 10 juni 2022

Sneeuw in juni ...........

Ja jullie lezen de titel helemaal goed. 
Wij hebben sneeuw in juni. Niet te geloven toch maar echt waar ik vertel jullie geen leugens.



We zijn namelijk op het Stekenjokk plateau beland. Het begon met kleine plekjes sneeuw boven op de berg toppen in de verte en die sneeuw kwam steeds dichter bij totdat hij in ene keer langs de weg lag.

Hoger en hoger gingen we en er kwam steeds meer sneeuw. Gelukkig lag de sneeuw op de grond en kwam hij niet uit de lucht vallen want dan hadden we vast andere temperaturen gehad dan 19 graden (in de zon)

Helemaal boven gekomen zagen we nog een paar campers staan.
"Hier blijven we slapen, " zei Lief en zo gebeurde het. Daar staan we helemaal rechts naast die grote groene Duitse camper. 
Wat zijn we maar klein naast die 4 wiel aangedreven camper. 😁


We zochten een plekje uit met weer een mooi uitzicht. Haalde de stoelen en tafel te voorschijn en gingen in het zonnetje zitten.

En dit werd ons uitzicht voor vandaag.


Toch ook de moeite waard niet?


10 opmerkingen:

  1. Wat dacht je van verse sneeuw op 1100 m midden in de zomer. Het is wel al een flink aantal jaren geleden, maar volgens de inwoners van de regio waar wij met vakantie waren een unicum. Het was in Tirol.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ongelooflijk hè maar wel leuk om een keertje mee te maken.

      Verwijderen
  2. En dan wordt er nog gezegd dat je niks meemaakt. Het is maar hoe je 'niks' en 'meemaken' definieert.
    Ik was in juli boven de poolcirkel en toen lag er geen sneeuw meer, maar moest wel even wennen aan de (Noorse) norm voor aangenaam weer. Het was weliswaar zonnig en weinig wind, maar de temperatuur kwam toen nauwelijks boven de 10 graden. Aangenaam 'kortebroekenweer' volgens een 'local'. Maar ja, was eens op Kreta in het voorjaar (prachtige bloemen en bloeiende nauur) en het was ruim 20 graden en liep daar dus vrolijk in mijn korte broek rond. Volgens de Kretenzers moest ik het steenkoud hebben, want het was nog ruim onder de 25 graden. Het is maar wat je gewend bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Willem. Ik verbaas er mij over dat als ik hier in een dik vest rondloop ik Zweden zie in t-shirt en korte broek. Ooit waren wij in maart in Tunesië. Lekker zwemmen in zee en de mannen die daar stoelen verhuurden liepen met de leren jassen aan rond. Trouwens als wij overwinteren in Spanje dan zie ik dit ook vaker. De Spanjaarden herkennen aan de kleding meteen de toeristen hahaha.

      Verwijderen
  3. Wat leuk is dat toch. Ik heb ooit en dat was meteen de enige keer, een sneeuwballengevecht gehad, midden in de zomer, in de Alpen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Enig toch Bertiebo. Ik herinner mij dat wij eens op de Gotthard een hoopje sneeuw zagen liggen en daar moesten natuurlijk foto's bij gemaakt worden, hihihi.

      Verwijderen
  4. Dat uitzicht is zeker de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ We genieten dan ook met volle teugen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.