Bezoekers

Volgers

maandag 13 juni 2022

Stomme vent.

Vandaag kwamen we ze tegen, de rendieren. Zo mooi om die dieren te zien lopen.

We kwamen een hele kudde tegen en ze liepen op hun dooie gemak midden over de weg. Prachtig om te zien. Wij gingen in de remmen en hadden zo alle tijd om ze op de foto en de film te zetten.


Komt er in ene keer een Duitse camper achter ons vandaan. 
Mevrouw zat uitgebreid te fotograferen met haar telefoon en mijnheer begon de dieren op te jagen door ze bijna van achteren aan te rijden. Omdat de dieren op de weg bleven begon hij te toeteren en nog meer te drijven. De arme beesten renden van schrik de berm in.

Daar kan ik me nu echt boos om maken. Stomme Duitser! Blijf in je eigen land als je respect kunt opbrengen voor de rendieren die in hun eigen land lopen.

We zullen hem eens gaan drijven ............. 
Toen de dieren grotendeels van de weg af waren gaf hij vol gas en reed als een gek verder. Die had vast geen tijd en moest de poolcirkel vandaag nog halen.

Nou, wij doen op ons gemak en staan nu weer op een prachtig plekje aan een wilde rivier. We hebben buiten gegeten bij een knappend vuurtje.



8 opmerkingen:

  1. Pffff onbegrijpelijk, sommige mensen hebben geen respect voor de natuur. Wat ik mij afvraag is: Waarom gaan ze dan niet naar Benidorm of zo. Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker onthaasten op vakantie...Oh nee, toch niet :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ongelooflijk, maar ja, misschien had hij wel een dringende reden. Wat zitten jullie daar superleuk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat jammer zulke mensen. Camperen is toch juist de tijd aan jezelf hebben.. Rustig van de ene plek naar de andere geen haast je hebt tenslotte alles bij je wat je nodig hebt. Heerlijk genieten van de omgeving en de natuur. Wel leuk om de rendieren van zo dichtbij te zien.
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rustig achter een bende schapen aan rijden, dat heb ik redelijk vaak meegemaakt in Drenthe, maar ook in Schotland en Engeland, maar achter een kudde rendieren nog nooit. Ik vind zoiets geweldig. Die vervelende kerel is niks waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hoorde vroeger vaak dat Duitsers op vakantie al voor dag en dauw hun handdoek op een strandstoel gingen leggen, zouden ze gedacht hebben dat er op de Poolcirkel ook stoelen staan te wachten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Begin jaren '70, we waren jonggehuwd, waren we met vakantie in het voormalig Joegoslavië en daar waren het de Nederlandse badgasten die voor dag-en-dauw hun strandstoel al claimden door er een handdoek op te leggen.
      Vond het als midden-twintiger al vreemd en vind het nog steeds vreemd. We zijn dan ook geen van beiden types die aan het strand liggen te bakken. Kun je net zo goed een abonnement bij een of ander bruiningscentrum nemen lijkt me. Een stuk minder poespas en als je per se de zee wilt zien kun je die ook op een scherm bekijken. Maar eerlijk gezegd, ik heb dan ook bar weinig met de zee. Het Zuidlaardermeer vind ik net zo spannend cq saai als de zee; gewoon een plomp water.

      Verwijderen
  7. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat onze oosterbuur een goede reden had voor zijn haast, maar de kans is veel groter dat hij nog niet de kunst van het vakantievieren onder de knie had. Of nog erger; voor ieder 'te bezoeken evenement' een bepaalde tijd uittrekken en niet de soepelheid van geest hebben om van het bijbehorende (strakke) schema af te wijken. Het type dat zoveel mogelijk 'zien' wil in de vakantie en er dan dusdanig uitgeput van terugkomen dat ze een week moeten bijslapen
    Of misschien was hij gewoon bang dat de middernachtzon toch onderging en hij dat fenomeen missen zou. Mensen halen zich soms rare dingen in hun hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.