Bezoekers

Volgers

zaterdag 16 juli 2022

Een leuke Zweedse gewoonte

Vandaag staan we  bij het Slot van Borgholm op het eiland Öland op een super grote parkeerplaats. Er zal vanavond een festival plaats vinden dus of we ook nog kunnen slapen is de vraag maar ik heb er goede ervaringen mee.

Als een Zweed naar een festival gaat dan neemt hij meestal zijn eigen stoelen mee en niet te vergeten een koelbox vol met drankjes. Ik heb het nu al een paar keer gezien. De koelboxen puilen uit van de flesjes en blikjes. Of er veel alcohol in zit weet ik eerlijk gezegd niet want de alcohol is hier duurder dan bij ons en wordt ook stukken minder geconsumeerd dan in Nederland.

Op alle flesjes en blikjes zit hier pand (statiegeld) dus rommel vind je na een festival niet. 
Geloof het of niet maar we staan nu op een heeeeeeel groot grasveld en als ik het zo eens bekijk heeft dit zeker de afmeting van een voetbalveld als het niet groter is maar er ligt niet één papiertje, flesje of blikje op de grond.

Er lopen hier veel camperaars met hun honden rond maar er is niet één hoopje van een hond te vinden. Ongelooflijk!
We zijn er al helemaal aan gewend. Dat gaat nog tegenvallen als we weer in Nederland zijn.

Wat de Zweden ook doen?


Picknicken.

In hun auto liggen volgens mij altijd 2 stoeltjes, proviand en een thermos kannetje koffie/thee. Ik kan me nog herinneren dat wij dat vroeger ook deden met mijn ouders en wij, de kinderen, vonden dat altijd een feest. In de 2 maanden dat we hier nu zijn valt het ons steeds weer op dat ze hun eigen drank en eten bij zich hebben. 
Gezellig picknicken op het gras. 

De weinige terrasjes die we tegen komen zijn soms goed gevuld met mensen maar vaak ook half leeg zoals vanmiddag toen wij een hapje gingen eten op een terrasje na onze wandeling door het Slot. Er waren niet veel tafeltjes en stoeltjes te zien. Wij vonden met gemak een plaatsje.

Ik houd er wel van zoals de Zweden het doen. Ze zijn altijd netjes en beleefd. Eigenlijk zijn ze zo zoals de mensen bij ons jaren geleden nog met elkaar omgingen. Ze behandelen elkaar met respect en soms mis ik dat wel eens in Nederland. Jammer.

2 opmerkingen:

  1. Bij picknicken heb ik toch een ander idee dan achter twee auto's zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik ook maar voor de Zweden maakt het schijnbaar niet uit.

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.