Bezoekers

Volgers

zondag 17 juli 2022

Een luie dag. Tijd om te lezen ........

We zijn lui vandaag en dan bedoel ik ook echt lui. 
Er komt echt niks uit onze handen en dat heeft niets met het festival van gisteren te maken. Zoals ik al wel gedacht had was het festival om 22 uur afgelopen. De laatste muziek stopte om 22.10 uur. Een half uurtje eerder zagen we al de eerste bezoekers aan komen lopen en vertrokken voor de grote uittocht begon. Dat was me een uittocht die zeker een uurtje heeft geduurd.
Lief zette zijn Insta 360 camera op het dak van de camper en zette de time-laps aan. Zo komisch om later terug te zien 😆 Rond 22 uur zette hij hem aan en was het nog licht buiten en een uurtje later was het donker en leeg. In #Vlog23 meen ik, kun je de beelden zien. Vandaag heeft Lief de video 
ge-uplaod en vanmorgen zag het veld na het festival er zo uit.


Leeg en niks geen rommel. Geen papiertje en ook geen blikje, helemaal niks was er te vinden en er is echt geen schoonmaakploeg langs geweest. Is dat netjes of niet?

Trouwens er staan nu weer verschillende auto's bij ons in de buurt en raad eens wat ze aan het doen zijn? 
Aan het picknicken 😂 Ik kan het niet maken om de mensen op de foto te zetten en jullie moeten me maar op mijn woord geloven. Ze gaan naast hun auto's zitten en halen een tas met hun maaltijd te voorschijn. Daarna gaan ze wandelen hier in de omgeving.
In het noorden van Zweden zaten ze meestal rond een vuurplaats en dan waren ze aan het grillen. De temperatuur was daar dan ook een stuk lager dan waar we nu zijn. Misschien dat dat het verschil maakt hoe er picknickt wordt. Met of zonder vuur.

Wij gaan nog even door met niks doen. Mijn e-reader ligt al onder handbereik. Ik ben het boek, "Toen was ze weg" van Lisa Jewell aan het lezen. 
Het is de meest succesvolle en meest aangrijpende thriller van Lisa Jewell tot nu toe.

Leesfragment:
Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.
Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.
Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Het is mijn eerste boek van deze schrijfster dat ik lees. Ze is nog niet echt mijn favoriete  schrijfster. Dat moet misschien nog komen.

2 opmerkingen:

  1. Toen ik in 2013 met zoonlief naar de Noordkaap ging, was onze eerste tussenstop een hotel aan de rand van Malmö. We waren al om 5 uur 's ochtends vertrokken en wilden daarom vroeg naar bed. Tot onze schrik merkten we dat het hotel vlakbij een festivalterrein lag en dat er die avond ook een festival was. De muziek was meer dan duidelijk hoorbaar en we vreesden voor onze nachtrust. Echter om elf uur stopte de muziek en konden van een ongestoorde nachtrust genieten.
    De voorliefde voor Scandinaviërs voor 'picknicken' bleek ons ook al gauw, maar dan vooral op goed geoutilleerde parkeerplaatsen. En inderdaad, altijd brandschoon. Dat wordt de Scandinavische kinderen kennelijk met de paplepel ingegoten.
    De na-ons-de-zondvloedmentaliteit heeft daar tot nu toe nog niet echt toegeslagen. Houden zo lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Willem, wij vragen ons ook af hoe het mogelijk is dat de mensen hier alles zo schoon houden. Zelfs geen sigarettenpeuk vind je hier op de grond terwijl er toch gerookt wordt.
      In Zweden hebben ze 3 maanden zomer en in die 3 maanden genieten de mensen volop maar wel gedisciplineerd. Waarom kan dat ook niet bij ons??????

      Verwijderen

Een reactie of bericht achterlaten vind ik altijd leuk en kan altijd via dit formulier.